Forside * Nyheder

Oracle-stifterens søn vil købe Paramount

-
(Foto: Skydance Media/Paramount Global)

Det ser ud som om David Ellisons produktionsselskab Skydance, vil fusionere med Paramount Global og dermed også det 112 år gamle Hollywood-studie, Paramount Pictures.

I Silicon Valley kender de primært David Ellison som ham, der engang fik en F-16-jet i fødselsdagsgave af sin far. David Ellison er nemlig søn af Oracles fly-elskende stifter og CEO, Larry Ellison.

Fem timer længere sydpå, i Hollywood, kender de imidlertid David Ellison som noget andet. Her er han kendt som en tidligere skuespiller, der valgte at starte et produktionsselskab, der siden er blevet et kæmpefænomen i filmbranchen. Navnet på produktionsselskabet er Skydance, og mange Recordere-læsere har formentlig set firmaets logo i begyndelsen af en hel del film.

Annonce:

Det er for eksempel Skydance, der har stået bag de fleste Tom Cruise-film siden 2010, herunder de ’Mission: Impossible’-film, der er kommet siden, de to ’Jack Reacher’-film med Cruise, og så naturligvis ’Top Gun: Maverick’. Dertil kommer to ’Star Trek’-film, film i ’Terminator’-serien, og en række større, individuelle filmhits både til det store lærred og den lille skærm i hjemmet.

Mange af disse film er blevet lavet i samarbejde med det gamle Paramount-studie, der lige nu ejes af selskabet National Amusements sammen med resten af det tidligere ViacomCBS, der nu hedder Paramount Global. Herunder hører naturligvis streamingtjenesten Paramount+.

Gør hvad Sony og Warner ikke kunne

Paramount Global har været til salg et stykke tid, og i en periode så det ud som om enten Sony eller Warner Bros. Discovery måske ville fusionere med selskabet. Men nu ser det i stedet ud som om, Skydance bliver fusionspartner med Paramount Global. David Ellison indikerede allerede i januar, at han var interesseret, men nu forlyder det, at handelen næsten er på plads.

Ifølge flere af Hollywoods branchemedier venter man kun på en endelig godkendelse fra Paramount Global og National Amusements hovedejer, Shari Redstone. Det var Shari Redstones bedstefar Michael Redstone, der stiftede National Amusements tilbage i 1936.

Paramount Global holder sit årlige aktionærmøde tirsdag, hvor det muligvis bliver afgjort, om Skydance og Paramount Global/National Amusements ender i en fusion. Angiveligt har Paramount Globals ledelse allerede accepteret et tilbud fra Skydance, der er landet for kun kort tid siden. Men Shari Redstone skal altså også godkende handelen.

David Ellison er i øvrigt ikke den eneste af Larry Ellisons børn, der er gået Hollywood-vejen i stedet for at følge faderen ud i teknologiens verden. Hans søster, Megan, har gjort det samme med Annapurna Pictures, der ofte producerer film, der ikke passer ind i Hollywood-formularen. Det gælder for eksempel anmelderroste og prisvindende film som ’Her’, ’American Hustle’, ’Vice’, ’Hustlers’, ’Phantom Thread’, ’Bombshell’ med flere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.