Forside * Tests

TEST: Shokz OPENFIT Air – trådløse høretelefoner som hænger på øret

-
Shokz OPENFIT Air – hovedtelefoner

Er du på jagt efter et par høretelefoner som bogstaveligt talt hænger på øret, og alligevel hænger fast så læs med. Vi har testet Shokz OPENFIT Air som kommer med op til 7 timers batteritid.

Er du ikke vild med at gå rundt med in-ear hovedtelefoner, og vil du helst ikke slæbe rundt med store over-ear hovedtelefoner, så er ikke så mange valg der lige kalder på opmærksomhed.

Men Shokz er kendt for at lave “Open Ear” hovedtelefoner der gør at du ikke skal stikke noget ind i øregangen, og det er de efterhånden blevet ret gode til. Vi har testet deres nye OPENFIT Air hovedtelefoner, som hænger på øret, og alligevel sidder fast. Ifølge dem selv passer de til alle ører, og det ville vi så teste.

Annonce:

Vi har testet Shokz OPENFIT Air, og her er hvad vi synes.

 

Udpakning og design

Shokz OPENFIT Air kommer i en lille æske, der udover etui og høretelefoner indeholder et USB-A til USB-C opladningskabel og et par enkelte manualer, der fortæller hvordan du kommer i gang.

Etuiet er lidt større end de fleste, men det er det også nødt til at være, da silikonebøjlen der skal bære OPENFIT Air fylder en del mere end bare en almindelig in-ear hovedtelefon. Designet er fint, og selve høreproppen som hviler udenpå øret er beklædt med chromelignende plastik. Der er også touchkontrol på begge ørepropper, så man kan betjene musik og lydstyrke.

Etuiet har USB-C men har ikke trådløs Qi opladning. Og det synes jeg er ærgeligt. Men til 1.099,- kan man nok ikke forvente alt med i pakken.

OPENFIT Air kommer med en IP54 rating, så den kan beskytte mod vandstænk. Men det er etuiet ikke, så man skal passe på hvis man bruger dem i regnvejr.

OPENFIT Air kommer med Bluetooth 5.2 og understøtter multi-pair, så du kan have dem forbundne til mere end en enhed samtidigt. Det er dog en indstilling du skal slå til i Shokz app’en.

 

Sådan sidder Shokz OPENFIT Air fast på øret

Shokz siger at OPENFIT Air passer til alle ører, og det er godt nok en påstand jeg vil sige skal tages med et gran salt, da jeg selv skulle bruge ret lang tid på at få dem til at passe, så jeg vil klart anbefale at man finder et sted man kan teste dem, hvis man overvejer at købe dem.

 

Til gengæld sidder de imponerende fast udenpå øret, når de først sidder rigtigt, og dette uden at man føler man har noget i øret. Det er netop som Shokz selv siger Open Ear som man har, og det gør også at man føler man stadig er med i den verden man begiver sig i.

 

Hvordan lyder Shokz OPENFIT Air

Du skal ikke købe OPENFIT Air hvis du gerne vil have den bedste lyd. Du skal købe dem hvis du vil have god lyd men samtidigt have komfort i og omkring øret.

Jeg er ikke blæst bagud af lyden. Den er fin i forhold til det er et sæt hovedtelefoner til omkring 1.100,-, og til den pris får du både rigtig god kørekomfort og god lyd.

Jeg har testet dem med alt mulig forskelligt musik, podcast og telefonlyd. Og vil du bare have musik i ørene og stadig kunne følge med i hvad der sker omkring dig, så lyder de godt. Og de lyder også godt når du er aktiv uanset om du cykler eller løber.

Men du skal være opmærksom på at Open Ear betyder at bassen aldrig bliver så dominerende som man kan få i f.eks. Sony WF-1000, og det derfor mest er mellemtone og diskant’en der for lov til at ende i øregangen. Så er du på jagt efter boom boom bas, så er OPENFIT Air ikke en hovedtelefon du skal bruge tid på. Der er bas, men for nogle er der bare ikke bas nok.

 

Shokz App’en – Den kommer du ikke til at bruge meget tid i

Shokz App’en kan lige præcis det en app skal. Den kan sætte funktioner op på touch, hvis du ønsker at ændre det, og så kan den også bruges til at firmware opdatere dine Shokz OPENAIR Fit, hvis der kommer en opdatering. Dette kom der dog ikke mens jeg testede dem.

Du kan også finde en mere omfattende manual i brugen af dem inde i app’en.

 

Super imponerende 7 timers batteritid + 21 mere i etuiet

Shokz OPENFIT Air kommer med op til 7 timers batteritid, og det holder meget godt. Under hele anmeldelsen var det ikke nødvendigt at oplade mere end et par gange, og det var et sted mellem 5,5 og 7 timer jeg fik ud af dem afhængig af lydstyrke.

Udover det kan du have yderligere 3 hele opladninger i etuiet, så du lander på op til 28 timers batteritid. Det er godkendt. Du kan oplade 1 times spilletid på 5 min.

 

Konklusion – God for mange – dog ikke for alle

Shokz OPENFIT Air er et fint par hovedtelefoner, men ikke for alle.

Men er du på jagt efter en hovedtelefon som er let at gå med, og du ikke er så vild med at have in-ears på, så bør du tage et kig på Shokz modeller.

Shokz OPENFIT Air
Konklusion
Er du på jagt efter en hovedtelefon som er let at gå med, og du ikke er så vild med at have in-ears på, så bør du tage et kig på Shokz modeller.
Plus
Behagelige at gå med
God lyd
God batteritid
Minus
Savner lidt bas
Ingen trådløs opladning af etui
3.5
Karakter

OPENFIT Air koster omkring 1.100,- hos flere onlineforhandlere, og jeg vil som jeg også tidligere har skrevet anbefale at du finder en forhandler der kan vise dem frem så du kan prøve om det er noget for dig. Vi lander på 3,5 stjerner.

Pris og levering

Vi har set Shokz OPENFIT Air til 1.099,- hos flere forhandlere, og de kan bestilles online allerede nu. Shokz OPENFIT Air kommer i farverne sort og beige.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.