Forside * Nyheder

Billigere Apple Watch i plastik kan være på vej

-
Den nuværende 2022-model af Apple Watch SE (bill.) kan blive erstattet af en version med plastik-urkasse i fremtiden (Foto: Apple).

I forbindelse med smarturets 10 års-fødselsdag forventes også et mindre redesign med større skærme over hele linjen.

Det kan være svært at tro, men det er snart 10 år siden, Apple Watch blev annonceret. Smarturet kom dog først på gaden i 2015, hvilket ikke er atypisk for Apple. iPhone blev også annonceret i 2007, men kunne først købes i USA i 2008.

Forskellen mellem 2014 og 2015 kan dog få betydning for, hvordan Apple vælger at fejre 10-fødselsdagen. Det skriver Apple-spåmanden Mark Gurman fra Bloomberg i sit ugentlige nyhedsbrev.

Annonce:

Da iPhone fyldte 10 år i 2017, skyndte Apples sig med at få en redesignet version ud. Det blev til den dengang temmelig dyre iPhone X, der satte design-standarden for såvel iPhone som iPad i årene siden. Apple fejrer dog ikke altid sine 10 års-fødselsdage. Da iPad fyldte 10 år i 2020 var det f.eks. midt under pandemien, og Apple nøjedes med en lille opgradering.

Alligevel mener Gurman, at Apple vil gøre noget ekstra ud af ”jubilæums”-udgaven af Apple Watch. Han skriver i nyhedsbrevet, at et redesign formentlig er på trapperne, mest i form af en større skærm. Ultra-versionen af Apple Watch har allerede mere skærm på overfladen end de almindelige Apple Watch-modeller, og ifølge Gurman får er førstnævntes skærmstørrelse på vej til sidstnævnte.

Hård plastik skal presse prisen ned

Hvornår det sker, er dog lidt mere usikkert. Det kan ske allerede til efteråret, når det er 10 år siden, Apple Watch blev annonceret. Eller måske venter Apple ifølge Gurman til 2025, når det er 10 år siden, Apple Watch rent faktisk kom på gaden.

Gurman er til gengæld mere sikker på at både Series 10- og Ultra 3-modellerne, der forventes til efteråret, får en ny chip ombord, så de kan håndtere Apple Intelligence ( i de lande, hvor disse AI-tjenester er tilgængelige).

Endelig skulle der også være en ny billigversion af Apple Watch på vej. P.t. kan Apple Watch SE fra 2022 købes fra 2.199 kroner, hvor aluminiumsversionen af Apple Watch Series 9 starter ved 3.599 kr. Det er netop en ny Apple Watch SE, som Gurman kan se i sin krystalkugle.

Ifølge Gurman har Apple testet en version af Apple Watch SE med en urkasse af hård plastik i stedet for aluminium for at få prisen ned. Hvad det vil gøre ved designet ved kun Apple, men som Gurman skriver, vil det være en mere direkte rival til Samsungs billigste smartur, Galaxy Watch FE, der lige nu kan købes i Danmark til 1.599 kr. ifølge Pricerunner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.