Forside * Featured

Gladiator II-traileren er landet

-
Paul Mescal som Lucius og Pedro Pascal som Marcus Acacius (Foto: Paramount).

Fortsættelsen til Ridley Scotts storslåede Oscar-vinder kommer på det store lærred i det sene efterår.

Meget kan man sige om Ridley Scott, men pensionist bliver han nok aldrig. Hans nordengelske arbejderklasse-moral ser ud til at holde ham i gang med at instruere og producere film, til trods for at manden er 86.

Således har han allerede kalenderen fyldt med sine næste projekter, der bl.a. omfatter en film om The Bee Gees, Western-filmen ’Wraiths of the Broken Country’, spionfilmen ’Queen and Country’, samt afsnit til TV-serierne ’Sinking Spring’ og ’Roads to Freedom’.

Annonce:

Scott skulle have været i gang med at indspille en anden Western, ’Freewalkers’, lige nu, men har været nødt til at aflyse projektet fordi de snemasser i USAs kolde midtvesten, som handlingen foregår i, simpelthen er smeltet. Og Scotts travle kalender har ikke plads til at filmoptagelserne kan blive genoptaget, når sneen vender tilbage.

Men det betyder jo blot, at Scott har tid til at lave PR for sin næste film, som er den længe ventede fortsættelse til hans mest succesrige film siden 1980’erne, ’Gladiator’. Det er 24 år siden, denne moderne, Oscar-vindende klassiker fik premiere og pustede nyt liv i ”sværd-og-sandaler”-genren.

Historien gentager sig

14. november fortsætter historien, når ‘Gladiator II’ kommer i danske biografer. Og vi har netop fået den første trailer for filmen, der tager udgangspunkt i Lucius Verus, der optrådte i ‘Gladiator’. Han var den unge nevø til den tyranniske og psykopatiske kejser Commodus, spillet så mesterligt af Joaquin Phoenix i den første film. Hans mor og Commodus’ søster, Lucilla Verus, blev som bekendt spillet af danske Connie Nielsen, der som det eneste hovednavn fra originalen vender tilbage i ’Gladiator II’.

I filmen er Lucius blevet voksen og er flyttet med sin familie ud i den yderligt liggende og semi-uafhængige provins Numidia i nutidens Algeriet. Da provinsen bliver re-invaderet af romerske soldater gentager historien sig: Lucius bliver taget til fange og gjort til slave. Inspireret af Maximus fra den første film beslutter han sig for at prøve at frigøre sig selv ved at indgå i gladiator-kampe i Colosseum.

Historien gentager sig. Paul Mescal som Lucius (Foto: Paramount).

Lucius spilles af Paul Mescal, og i traileren kan man se, hvordan han går i partnerskab med en præfekt, Macrinus, der er en af den unge og lettere gale kejser Caracallas tætteste vagter og rådgivere. Caracallas deler magten med sin bror, Geta. Førstnævnte spilles i øvrigt af Fred Hechninger, som slog igennem internationalt i første sæson af ’The White Lotus’.

I virkelighedens Rom fik præfekten Macrinus kejser Caracalla myrdet, og overtog derefter selv kejserposten. Macrinus spilles i ’Gladiator II’ af Denzel Washington, der også arbejdede med Ridley Scott i filmen ’American Gangster’.

Masser af sværd og sandaler og…et næsehorn?

Vejen til at vippe Caracalla af pinden og overtage imperiet ser dog ud til at gå igennem generalen Marcus Acacius, der ikke bare ledte re-invasionen af Numidia, hvor Lucius blev gjort til slave, men han er også en af Roms mest magtfulde generaler. Marcus Acacius bliver således målet for Lucius’ hævn og Macrinus’ vej til magten. Han spilles af Pedro Pascal.

Ja, hvorfor ikke et næsehorn? (Foto: Paramount)

Med den stærke rolleliste og noget, der ligner episke slag og gladiatorkampe, ser Gladiator II-traileren i det hele taget ret spændende ud. Der er endda et næsehorn involveret, så det kan næsten ikke blive andet end underholdende.

Det er de færreste filminstruktører, der kan holde en kadence på cirka en film om året, men det er præcis, hvad Scott har formået i de sidste 24 år, hvor han har lavet 19 film. Hullerne i kalenderen, hvor de resterende fem film kunne have været, blev udfyldt af bl.a. de to første afsnit af TV-serien ’Raised By Wolves’, nogle få kortfilm og en tv-film om Vatikanet.

Dertil kommer nogle nogle voldsomt dyre reklamefilm for bl.a. Turkish Airlines og Hennessey. Scott begyndte netop sin karriere i reklamefilm, og måske er det herfra, han får sin evne til at levere på samlebånd, hvilket til tider har givet masser af anmelderroser og publikumssucceser, men også enkelte flop.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.