Forside * Nyheder

Medie: Samsung og LG skruer ned for microLED

-
LG 136″ microLED vist frem på CES-udstillingen i 2022

Rapporter indikerer, at Samsung og LG nedskalerer deres forretningsstrategier for microLED

Fra kilder i Korea og Taiwan fremgår det, at både Samsung Display og LG Display har valgt at nedskalere deres satsninger på microLED-teknologien. Det skriver fagbladet MicroLED-info

De primære grunde hertil skulle være de høje omkostninger ved produktionen af microLED og intens konkurrence, som resulterer i lav profitabilitet.

Annonce:

Ifølge rapporterne så fortsætterSamsung Display med at investere i forskning og udvikling af microLED, men har udskudt planer om at udvide produktionen.

LG Display derimod ønsker angiveligt at reducere størrelsen på sine microLED forsknings- og udviklingsteams, og overvejer nu at flytte nogle af deres microLED-udviklere til arbejde med OLED-teknologi.

Beslutningen fra disse sydkoreanske producenter er ikke overraskende. Selvom microLED har et stort potentiale, vil det tage år, før teknologien er klar til massemarkedet i segmenter som forbruger-tv eller smartphones.

LGD og Samsung har primært fokuseret på store microLED-tv’er, hvor markedet for disse dyre skærme er meget begrænset (estimeret til under 2000 enheder årligt ved nuværende priser).

I den forbindelse er det interessant at skærmproducenter i Taiwan, som AUO og Innolux, stadig investerer i microLED. Det vurderes at skyldes at de mangler alternativ skærmteknologi og ikke råder over OLED-produktionsfaciliteter til massebrug.

De kinesiske fabrikanter fortsætter deres microLED-investeringer uændret.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.