Forside * Nyheder

Så lykkedes det alligevel: Skydance køber Paramount

-
(Foto: Skydance Media/Paramount Global)

Paramount skal være et mere teknologisk orienteret selskab i fremtiden. Paramount+ overlever og bliver et indsatsområde.

Efter syv måneders bejlen til investorerne og bestyrelsen, og mindst ét sammenbrud i forhandlingerne, er det nu alligevel lykkedes: Det gamle, ærværdige Paramount-filmselskab bliver nu overtaget af den unge Hollywood-opkomling Skydance.

Der bliver ikke tale om en decideret fusion, sådan som det først var planen. I stedet investerer Skydance ikke færre end 8 mia. dollar (ca. 55 mia. kroner) i Paramount og får kontrol over selskabet på den måde. Det er lidt mere, end hvad hele den københavnske metro har kostet at bygge indtil januar i år ifølge tal fra Berlingske.

Annonce:

Skydance ledes af David Ellison, søn af Larry Ellison, der stiftede Oracle. Ud over indtægterne fra Skydances egen succes med sine film er der altså lidt på kistebunden i familien at tage fra, når de mange penge skal hentes ind. Og ellers er Ellison-navnet nok kreditværdigt i de fleste banker.

David Ellison forsøgte tidligere på året at få gennemført en fusion mellem Skydance og Paramount, men dette forsøg faldt sammen. Paramounts bestyrelse var tilsyneladende mere åbne overfor en overtagelse end en fusion.

Vil være førende på streaming-teknologi

Søndag eftermiddag godkendte en komité nedsat til at gennemgå handelens detaljer det seneste forslag, Ellison og Skydance havde fremsendt. Senere på aftenen USA-tid godkendte den samlede Paramount-bestyrelse så forslaget baseret på komitéens anbefaling.

Selve handelen forventes gennemført tidligt næste år, skriver Deadline. Indtil da kører begge studier helt som normalt, eller som topcheferne i Paramount udtrykte det i en udmelding til medarbejderne: ”Business as usual”.

Ellison og den kommende CEO for Paramount, Jeff Shell, informerede investorerne mandag morgen om fremtidsplanerne. Her sagde Ellison, at Paramount skal transformeres til en ”medie- og teknologivirksomhed i verdensklasse”.

Det får betydning for Paramount+, som visse analytikere og investorer ellers havde anbefalet at lukke. Ellison og hans team vil i stedet udvikle på teknologien bag streamingtjenesten, men vil foreløbig køre tjenesten videre i en form, der ligner den, vi kender.

Kommende CEO Jeff Shell var endda optimistisk omkring Paramounts streaming-strategi: ”Det er vores intention at tage førerpositionen på [streaming]-området, rent teknologisk. Det er der, tingene kommer til at ske i fremtiden”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.