Forside * Featured

TEST: LG G Flex2 – Buet smartphone

-


Galleri: LG G Flex2 – En lækker smartphone med buet skærm

 

TEST – LG G Flex 2 Smartphone

Først fik vi buede TV, og nu skal vores smartphones også være buede. I hvert fald ifølge LG. Deres LG G Flex2 er en højtydende Android 5 telefon, der buer på langs.

Første gang vi så LG G Flex2 var på CES i Las Vegas. Telefonens buede design var interessant, og da det var lige på det højeste af “bend-gate” hos kunne LG jo smart sige, at vores skal bue.

En buet telefon er jo ikke første gang, og for dem som husker tilbage til de gode Nokia dage, så var Nokia 8110 også kendt som “Banan telefonen”. G Flex2’s kurve gør dog mere godt end de fleste lige tror.

Telefonen ligger forbavsende godt i lommen, og oven i det giver den buede form en bedre taleoplevelse, da den telefonen følger hovedets form.

Men lad os se på sagerne…

 

 


Foto: Hvad er der med i LG G Flex2 kassen?


 

Udpakning

LG G Flex2 kommer i en flot rød kasse, der udover telefonen indeholder en USB lader, et MicroUSB kabel og et sæt in-ear hovedtelefoner.

Kassen indeholder også en lille “kom godt igang” guide på dansk, men hvem læser dem ?

 


Galleri: LG G Flex2 – Vovet buet design – Men det holder

 

Design

For dem der godt kan lide plastik look & feel, så er LG G Flex2 den perfekte smartphone. Men lad det være sagt med det samme, at den ikke føles billig.

Telefonen føles solid på alle områder, og der er ingen knirken eller knasen som man ellers kan opleve på telefoner i plastik.

LG har hørt efter kritikken på den første version, og har krympet LG G Flex2 fra 6 tommer skærm til 5.5 tommer, så telefonen ikke fylder så meget som forgængeren, og også ligger meget bedre i hånden.

Bagsiden er hård plast, der er behandlet med en speciel film, der efter sigende reparerer de fleste ridser på bagsiden inden for 10 sekunder. Af respekt for næste anmelder der skal have denne telefon valgte jeg dog at tro på deres ord, og ikke give den en tur i en spand med en pose skruer.

På bagsiden finder man også de eneste fysiske knapper. Der er volume op / ned og tænd/sluk, ligesom kamera og flash også er på bagsiden. Kameraet stikker minimalt ud, men det generer ikke fordi telefonen bøjning gør at kameraet ikke rammer fladen telefonen ligger på.

Bagsiden har også den eksterne højttaler, der i øvrigt lyder fint til video- og musikafspilning.

I bunden finder man Micro USB stik og AUX stik. På toppen er der en infrarød sender, som kan bruges til f.eks. fjernbetjening af TV osv.

Der er ingen knapper på forsiden af telefonen, da Android knapperne er integreret i skærmen.

Det med alle knapper på bagsiden er en vanesag. Jeg er ikke superglad for det, men LG har gudskelov nogle gode shortcuts på deres skærm som gør det til at leve med. Læs mere om dette under skærm.

 

Hvad er der inden i?

LG G Flex2 er en af de første smartphone-modeller på markedet med Qualcomms nyeste Snapdragon processor 810 med otte kerner og 64 bit support. Det kan mærkes at der er masser af saft og kraft i telefonen. Den nye GPU (grafiske processor) er 30% hurtigere end den CPU der sad i forgængeren, og vi oplevede da heller ingen hakken i grafik, video og applikationer vi testede.

Telefonen har 2GB RAM, og kommer med 16GB intern hukommelse. Til gengæld kan man selv sætte et MicroSD kort op til 128GB i telefonen hvis man vil have mere plads. 16GB virker som meget lidt for en topperformer som LG G Flex2 ellers er.

 

Hvordan virker den som telefon?

Både antenne og opkaldskvalitet ligger i den bedre ende af hvad vi har testet, og lyden i både den interne og den eksterne højttaler er fin. Konferencekald var tydelige selvom telefonen lå et par meter væk.

Den medfølgende SMS app ligner godt nok resterne af Android 4.0, og burde nok have fået et facelift inden man smed den med i en telefon med Lollipop versionen (80’erne har ringet. De vil have deres linieret blok look tilbage). Men ret skal være ret. Kernefunktionaliteten i den er fin nok, men vil man have et tidssvarende design kan man jo altid hente GO SMS fra Google Play store.

 

 


Foto: LG’s P-OLED skærm er HELT sort, der hvor den skal være det


 

Skærmen

Som tidligere skrevet har LG krympet skærmen. Forgængeren havde 6 tommer, mens denne her har 5.5 tommer. Det gør absolut ingenting, fordi LG har givet den nye P-OLED skærm Full HD opløsning.

Farverne er super klare og da LG samtidigt kører med flere pixels end opløsningen, står billedet også knivskarpt. LG fortæller selv, at deres sortniveauet på deres P-OLED skærme kan sammenlignes med deres OLED TV.

Det kunne vi jo ikke lade stå uden en test, så vi tog telefonen med i et meget mørkt lokale, og tog et billede, og ganske rigtigt sort er helt sort på LG’s skærm.

I det hele taget er skærmen en fantastisk oplevelse også selvom den buer. Jeg er personligt ikke til buede skærme, men det fungerer fint på denne telefon.

LG har lavet nogle smarte genveje i deres styring. F.eks kan du lave et lille swipe fra toppen og ned mens skærmen er slukket, og så viser telefonen de vigtigste notifikationer.

Og hvis du ikke orker at finde tænd/sluk knappen på bagsiden kan et dobbelt tap på skærmen tænde og slukke den hurtigt. Smart og nyttigt. Du kan også dele skærmen ind i knox zoner, og på den måde starte programmer direkte fra startskærmen.

LG har iøvrigt lagt en video på enheden som bare er gudesmuk. Der kan man virkeligt se hvad deres P-OLED kan yde i kontrast og farver.

 

 


Galleri: LG G Flex2 kamera eksempler


 

Kamera

LG G Flex2 kommer med et 13 mega-pixel kamera på bagsiden, der udover at have optisk billedestabilisering (OIS+) som kendes fra LG G3, også bruger LG’s specielle laserfokus system. Kameraet har iøvrigt dual LED-Flash som giver et rigtigt godt flash lys.

Kameratet tager rigtigt gode billeder, og man skal lige være opmærksom på at ønsker man at tage billeder i burst-mode, så skal man bare holde kameraknappen inde på skærmen og ikke trykke som en gal, for der går det langsomt. Det gør det ikke hvis man holder knappen inde.

Autofokus virker rigtigt godt, og man kan ved et hurtigt tryk på skærmen vælge at skifte fokusområde.

 


Foto: Kamera appen på LG G Flex2

 

Til gengæld var vi ikke imponeret over autofokus i videomode på slowmotion. Det virkede til gengæld perfekt i almindelig video optagelse helt op til UHD 4K video.

Som på alle andre gode smartphones på markedet i dag, har LG G Flex2 et godt selfiekamera på forsiden af telefonen. LG har lavet en “gesture kontrol”. Hold en flad hånd i billedeområdet, og knyt den, og så tæller kameraet 3 sek. og tager en selfie. Smart og let, og virker op til 1.5 meter væk fra telefonen, så hvis du har en “selfie-stick”, så kan du også bruge det der.

Se eksempler på billeder i galleriet ovenfor.

 

 


Foto: screenshots fra brugerfladen på LG G Flex2


 

Software

LG G Flex2 kommer med Android 5.0.1 Lollipop, og jeg vil ikke komme nærmere ind på operativsystemet, men koncentrere mig om det software som LG leverer med.

Det keyboard som LG har med som standard virker godt, især fordi man selv kan vælge hvor meget plads det skal tage på skærmen, og derfor også hvor store / små tasterne skal være. *Husk lige at opdatere ordforslag i indstillingerne inden man tager det i brug*, for det gør LG ikke for dig.

Klipbakken til copy/paste er bare perfekt, når man springer mellem mange programmer, og derfor godt kan bruge mere end ét klippebord.

LG G Flex2 kommer med forskelligt software pre-installeret. Bl.a. Box som kan bruges til at gemme billeder og filer på ligsom Dropbox. Til forskel fra Samsung G6 Edge, kan man her afinstallere den software man ikke gider at beholde. (Tak LG).

En anden software som ikke er ny, men som altid fortjener at blive nævnt er den medfølgende fjernbetjeningssoftware som virker med de fleste TV, forstærkere osv. som vi kender. Fed feature når man gerne vil kontrollere det hele fra telefonen.

 

 

 

 

Imponerende batteritid

LG G Flex2 imponerer på batteritiden. Batteriet i telefonen er på 3000 mAh, som er 500 mindre end forgængeren, men den nye CPU er mindre strømslugende, og telefonen som vi testede klarede med bravour over 1.5 dag ved normalt brug, og over natten tabte den ikke mere end 2-3%, når den lå på natbordet.

Men det undrer os, at når man nu vælger at have et låg på bagsiden af telefonen, som man skal fjerne for at montere Micro SIM og MicroSD kort, hvorfor kan man så ikke skifte sit batteri?

Telefonen har en hurtigladningsfunktionalitet, der gør at den kan gå fra 0 – 100% på ca. 1 time og 40 min.

Desværre har LG G Flex2 ikke trådløs opladning. Det ville have klædt en ellers veludstyret telefon.

 

Konklusion

LG G Flex2 er en fantastisk telefon, når det gælder ydelse og skærm. Om man er til dens buede design må være en smagssag.

Prisen er OK, men det er alligevel skuffende at LG har valgt at sende den på markedet med 16GB lagerplads, når det ikke kan kost alverden at ihvertfald have 32GB plads. Men OK. Et 128GB MicroSD kort koster jo ikke alverden i dag.

Vi tildeler LG G FLex2 en flot silver award.

 


 

Pris og tilgængelighed

LG G Flex koster 4.699 kr.

LG G Flex lanceres hos Telia i slutningen af april. Bemærk at der kun kommer et begrænset antal.

 

Tekniske specifikationer

  • Processor: 2.0 GHz Octa-Core Qualcomm SnapdragnTM810 (MSM8994)
  • Skærm: 5,5″Full HD (1920×1080) bøjet P-OLED (Real RGB)
  • Hukommelse: 2GB RAM samt 16GB eMMc med plads til Micro SD-kort op til 128GB
  • Kamera: 13MP med OIS og laserautofokus samt 2,1 MP frontkamera
  • Batteri: 3.000mAH (indlejret)
  • Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
  • Størrelse: 146,8×75,4×9,3mm
  • Vægt: 148g.
  • Netværk: LTE Cat.6, HSPA+ 42Mbps 900/2100
  • Tilslutninger: Mikro USB 2.0, USB On-the-go, WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), NFC, DLNA, WiFi Direct

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.