Forside * Nyheder

Mobiltelefonmarkedet hårdt ramt


Mobiltelefonmarkedet ser ud til at være ekstra hårdt ramt af finanskrisen. Hvis tallene fra Sony Ericsson er repræsentative for hele branchen, så går de en svær periode igennem lige nu.


Sony Ericsson er verdens 4. største mobilproducent. Og seneste tal herfra viser, at salget i dette kvartal er mere end halvveret i forhold sidste kvartal.


Analytikere vurderer at 2009 bliver det sværeste år for mobilproducenterne nogensinde. At det samlede salg vil ligge noget lavere end tidligere spået.


En del af Sony Ericssons tab, der for dette kvartal alene kan nærme sig 3 mia. kroner før skat, kan dog skyldes at Sony Ericsson generelt taber markedsandele i forhold til konkurrenterne. Firmaet har satset benhårdt på markedet for mellemklasse mobiltelefoner, med kamera og musikafspiller af høj kvalitet. Men lige dette marked har oplevet det største fald i omsætning, til fordel for især dyrere telefoner.


Smartphones ser derimod ud til at være i vækst, hvor de forbedrede muligheder for trådløs internet, multimedia og tilkøbte services sælger. Det marked ventes at stige med 10-20% i år.


De største producenter af mobiltelefoner er Nokia som #1, med Samsung, LG og Sony Ericsson på de følgende pladser. Men det billede kan meget vel ændre sig allerede i år..


 


Kilde: Reuters

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.