Forside * Nyheder

Ingen politisk vilje for mere HDTV


  


De ledige frekvenser, som kunne have været anvendt til at udbrede HDTV herhjemme, afsættes nu i stedet til mobil bredbånd.


Det er MUX7, som ligger i den øvre del af UHF området (790-862 MHz), der nu skal anvendes til mere mobilt bredbånd herhjemme. Det betyder at mere HDTV indhold, via egen antenne, nu hænger i en tynd tråd. Boxer sender kun SD kanaler (normal kvalitet) på deres 3 MUX – i alt 29 kanaler. Muligheden for mere HDTV herhjemme, udenfor kabel-tv og satellit, var derfor at politikerne afsatte MUX7 til det formål.


Men beslutningen om at MUX7 i stedet skal gå til mobil bredbånd er truffet nu, efter drøftelser med medieaftalekredsen og teleforligkredsen. Udover regeringen er det Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti der indgår i en eller begge af de kredse.


“Jeg synes, at der er et stort potentiale i, at der afsættes flere frekvenser til mobilt bredbånd. Jeg lægger i den forbindelse vægt på, at de nødvendige frekvensomlægninger kan gennemføres uden i nævneværdig grad at berøre de planlagte muligheder for at se digitalt tv. Samtidig glæder jeg mig til 1. november i år, hvor det nye tv-signal går i luften, og potentialet i digitalt tv med flere tv-programmer i højere kvalitet bliver indfriet”, siger kulturminister Carina Christensen (K) i en pressemeddelelse.


Også videnskabsminister Helge Sander (V) glæder sig:


“For mig er det især positivt, at også de tyndt befolkede områder vil kunne få glæde af hurtigt, mobilt bredbånd. Mange af vores europæiske naboer går samme vej med at stille dette frekvensbånd til rådighed for mobilt bredbånd. Mit håb og min forventning er derfor, at vores beslutning vil være med til at sikre et bredt udbud af gode, billige, mobile bredbåndsforbindelser ? også i yderste klitrække.”


Tilbage er MUX8, som endnu ikke er afsat herhjemme. Men det er frekvenser nede i VHF området, som ikke er særlig egnet til TV, og slet ikke HDTV.


Så HDTV udbuddet herhjemme, udover DR HD, skal hentes ind i huset via andre former for TV distribution som satellit og kabel-tv.


 

Afstemning
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.