Forside Produkter HiFi & Surround

HiFifreaks får Well Tempered pladespillere

 


Nyt argentur hos HiFifreaks er de legendariske pladespillere fra Well Tempered


Bill Firebaugh er vel den mest kendte designer af grammofoner, hvilket er naturligt, når man tænker tilbage på det banebrydende design der prægede de oprindelige Well Tempered grammofoner tilbage i firserne.


I en tid der var præget af håbløse flydende ophæng, der gik ud af justering efter lidt flytten rundt på værket, eller grammofoner der mindede mere om bådankre, som om det bare drejede sig om at lave grammofoner så tunge som muligt, kom den oprindelige Well Tempered Lab grammofon.Baseret på Poul Ladegaards skelsættende arbejde for Brüel & Kjær, var den oprindelige Well Tempered et banebrydende produkt. Det geniale leje der ikke havde nogen form for ?slup?, den unikke tonearm med dens helt specielle oliedæmpning.


Det er første gang nogen virkeligt har gået videnskabeligt til værks med udviklingen af en grammofon, og resultatet udeblev ikke. Well Tempered fik den ene fantastiske anmeldelse efter den anden, og blev den mest nyskabende grammofon de sidste 30-35 år.


Som mange andre visionære designere, var Bill Firebaugh mere optaget af at skabe end at sikre sin forretning, derfor blev Bill Firebaugh snydt af sin tidligere partner, men er nu tilbage sammen med Frank Denson, der i sin tid var Well Tempereds New Zealand distributør. Frank Denson producerede selv Well Tempered i New Zealand på licens, da det ikke kunne betale sig at importere dem, grundet ekstremt høje afgifter.Bill Firebaugh og Frank Denson er derfor gået sammen om at skabe en ny generation af Well Tempered grammofoner. Bill Firebaughs visionære nye designs, implementeret af Frank Denson, har givet nogle grammofoner der allerede høster fantastiske anmeldelser over hele verden.


The Absolute Sounds


As high-end turntables go, the Amadeus is inexpensive. And it offers so much of the optimum performance possible at any price that one can only think of it as a wild bargain. In fact, there are important aspects of performance that I think would be hard to equal elsewhere and perhaps impossible to exceed. Certainly no tonearm has a quieter bearing than pure damping, for example. And the quiet of the platter bearing is also essentially total. One could spend a lot more money, but I would listen carefully to the Amadeus first. It is something exceeding fine, far beyond its modest price.


Audio Enz:


There are plenty of expensive turntables out there and I can?t claim to have heard even a quarter of them. But I can say two things. The first is that the Amadeus sounds better than any turntable I?ve heard. The second is that, given its low price compared to many turntables, the Amadeus is the best value turntable out there. The quality of sound for the price is outstanding.


The Well Tempered Amadeus is special. It?s one of those products that makes reviewing hi-fi so very exciting. The Amadeus is my product of the year.De nye designs følger 100% op på Brüel og Kjærs banebrydende arbejde. F.eks er dæmpningen af tonearmen 0,5Q, som B&K foreskrev, iøvrigt som vel egenligt den eneste tonearme på markedet overhovedet. Dette har den fordel at side-bånds forvrængning reduceres dramatisk.


Lejet er lavet som et leje helt uden slup. Det betyder at man undgår de små vibrationer man har i normale lejer, med den støj det giver i gengivelsen.


Pladetallerkenen er i acryl og i overstørrelse, det giver både stor masse, for bedre inerti og dermed lavere wow og flutter, men giver også fremragende akustiske egenskaber, grundet acryls ligheder med vinylen.


Motoren er en lille DC motor, med en servo styring, for sikring af præcisionen.


Plinten er en sandwich konstruktion, der sikrer en fremragende dæmpning.


Det mest imponerende er de tekniske målinger, der viser at Well Tempered vitterligt har formået at skabe en serie helt unikke pladespillere; således er målingerne for Rumble der jo viser hvor meget støj der er er for leje og motor helt nede på – 50db. Det er vel nærmest den laveste måling der i øjeblikket er foretaget på verdensplan…Wow og Flutter er målingerne er lige så imponerende; mellem 0,03 og 0,04% (JIS), hvilket er under de 0,06% som forskning har vist man kan høre ved komplekse signaler.


Tonearmens unikke design gør at 2 harmonisk forvrængning også reduceres betragteligt, hvilket resulterer i en gengivelse der er så klar og tydelig, at man må undre sig. Alt i alt er Well Tempered Amadeus grammofonerne udtryk for en helt fabelagtig gengivelse, ikke kun til prisen, men uanset pris. At de så samtidig er nærmest latterligt billige i forhold til ydelsen, gør det jo kun endnu sjovere.


HiFifreaks lancerer som det første Well Tempered produkt i Danmark Amadeus modellen. Bygget på ovenstående principper, og med en 10 tommers arm, er der tale om en helt unik performer.


Der findes dyrere grammofoner, men vi tvivler på der findes nogle der for alvor er bedre.


Komplet med arm og digital nåletryksvægt. Pris: 19.800,-Kilde: hififreaks.dk pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelCyrus XP forstærkerserie
Næste artikelIngen politisk vilje for mere HDTV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.