Forside * Nyheder

Salget af vinyl plader stiger


Mens CD-salget går tilbage, oplever nichen med vinyl plader en fremgang.


Det regnes dog ikke ligefrem et comeback til vinyl, dertil er salgstallene trods alt for beskedne. Salget af nye vinyl plader er på et år steget med næsten 50% fra 12.407 til 18.595 eksemplarer.


“Jeg tror, det mere er et modefænomen, og jeg tvivler på, det hænger ved. Det har noget at gøre med at være lidt retro, og det er in at vise vennerne, at man har noget på vinyl”, udtaler John Rishøj fra online butikken iMusic.dk til Jyllands-Posten.


iMusic.dk har selv oplevet en fremgang på salget af vinyl, dog ikke 50%, men salget steg fra 4.900 i 2007 til 5.400 eksemplarer i 2008. Men at det er muligt at skaffe udgivelser på vinyl ses af deres katalog, hvor der lige nu er 210.000 titler. Til sammenligning er der ca. 1,2 mio. titler på CD i det katalog.


Salget af CD plader er i samme periode gået tilbage herhjemme, med godt 1,2 mio. til et samlet salg på 6,3 mio. eksemplarer sidste år.


 


Kilde: Jyllands-Posten

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.