Forside * Nyheder

400 disk blu-ray MegaChangers fra Sony


Sony BDP-CX7000ES 400-disc MegaChanger blu-ray afspiller


 


Opbevar hele film arkivet inde i blu-ray afspilleren. Desværre endnu kun for Sony kunder i USA.


Sony må ikke mene at der er et marked i Europa for disse store blu-ray afspillere, der rummer hele film-arkivet indeni. I alt 400 blu-ray film kan arkiveres inde i apparatet, hvilket nok for de fleste vil være den totale filmsamling.


Men de er bestemt et smugkig værd, mens vi venter på at tilsvarende produkter finder vej til de danske butikshylder. Der kommer to modeller i USA nu, hvor BDP-CX7000ES er den store model til hjemmebiografen, mens den mindre CX960 vil være velegnet til tv-stuen.


Hvis du tænker pyha, jeg har da ikke 400 blu-ray film og får det næppe indenfor overskuelig fremtid, så bare rolig. Som på enhver anden blu-ray afspiller, så klarer den også DVD og CD, og de lagrede skiver kan være en fri blanding af de tre.


Til at holde styr på titler på film og musik understøttes automatiske titler via Gracenote og VideoID databaserne på nettet. Så snart en ny CD sættes i afspilleren, vil den automatisk hente nyttige oplysninger som kunstner, titler, producer, genre, udgivelsesår mv. – såfremt afspilleren er tilsluttet internettet.


Selve navigeringen i media bibliotaket foregår via Sonys xcross media bar system, som er en intuitiv menu kontrol.


Den store BDP-CX7000ES kan integreres med professionelle 3-parts automatiserings- og fjernbetjenings-løsninger, via RS-232 seriel port, hvilket gør den velegnet til de større hjemmebiografløsninger.


Den har farve opskalering, op til 14 bit, og video bearbejdningen kan håndtere reduktion af “støj” som film grain. Signal behandlingen sker helt ned på bit-niveau, modsat per scan-linie som på mange af markedets øvrige afspillere. Kan også forbedre gengivelsen af panoreringer og elementer i bevægelser.


Begge afspillere er BD-Live (blu-ray profile 2.0) og har en USB port, for tilslutning af ekstern lager kapacitet, til brug for lagring af downloads hentet ned via BD live.


Den lille BDP-CX960, som ikke er så lille endda, kan også indeholde op til 400 skiver blandet af blu-ray, DVD og CD. På papiret kan den næsten det samme som storebror, den har dog ingen RS-232 port for automatisering eller analoge 7.1 lydudgange. Sony skriver intet om forskellene på hardwaren indeni, men forvent at der kan være forskelle på kvaliteten af anvendte chipset mv.


I USA koster den store BDP-CX7000ES $1900 (~kr. 10.000) og den lille BDP-CX960 koster $800 (~4.200 kr) 


 Sony BDP-CX960 400-disc MegaChanger blu-ray afspiller


Kilde: Sony USA

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.