Forside * Nyheder

TV-station ændrer HD logo


TV 2 Film HD retter ind efter kritik af HD signalleringen


På branchens halvårlige pressemøde, der denne gang blev afholdt i forbindelse med IFA udstillingen i Berlin, kom tv-distributørene, med YouSee i spidsen, med en opfordring:


Få HD kanalerne til at signallere forskellen imellem ægte HD og opskaleret HD.


Det medførte flere artikler i medierne med overskrifter som “TV-stationer snyder med HD”, og nu er ønsket om at kunne skelne imellem HD og opskaleret-HD blevet tilgodeset af TV 2.


På TV 2 Film HD vil seerne fremover kunne møde to forskellige kanallogoer. Når udsendelsen er ægte HD vil logoet være TV 2 Film HD, når det er opskaleret vil logoet være TV 2 Film (HD).


?Både de ægte HD-film og de opskalerede film er i langt bedre end det traditionelle digitale format, men selv om begge formater er af høj kvalitet, har vi fået henvendelser fra seere, der efterlyser mere information om de enkelte film, mens de vises på tv. Det ønske opfylder vi nu,? udtaler salgsdirektør Alexander Nørgaard-Madsen i følge tvnyt.com.


?60 procent af vores film vil være i ægte HD, når vi ser på døgnbasis. For kanalens film i primetime klokken 18-23 vil mere end 95 procent af filmene være i ægte HD, og vi er meget tilfredse med den gode statistik, som helt afspejler, hvad vi har lovet distributørerne og seerne,? udtaler Alexander Nørgaard-Madsen.


Kanal 5 HD benytter allerede en tilsvarende form for signallering, hvor der kun står HD på skærmen, når det er ægte HD. DR HD, der starter op herhjemme d. 1. november, vil kun sende ægte HD udsendelser, så her er der ikke behov for en speciel signallering.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.