Forside * Nyheder

Dong sælger fibernettet til TDC


Dongs fibernet til TV, telefoni og bredbånd overtages af TDC.


På trods af at TDC i årevis har rost fortræffelighederne i deres kobbernet, så kunne de ikke stå for fristelsen da Dong gerne ville afhænde denne lækkerbidsken.


Dong beholder selv den del af fibernettet som benyttes til elnettet (ca. 40% af alle strækninger). Den øvrige del af fibernettet er af Dong Energy overført til selskabet Fiber Newco, som TDC herefter overtager 100%


?Jeg er overbevist om, at fibernettet er udgangspunkt for fremtidens kommunikationsplatform. TDC er den rette køber, idet selskabet kan være med til at give mange flere adgang til de lynhurtige bredbåndsforbindelser, digitalt tv og telefoni i høj kvalitet – kort sagt de integrerede løsninger, som kunderne efterspørger?, siger koncerndirektør Lars Clausen fra Dong Energy.


146 medarbejdere følger med over i det nye TDC ejede selskab, og TDC ser købet som en oplagt videreudvikling af deres fiberstrategi.


“DONG Energy’s fibernet er en attraktiv investering for os, fordi det passer godt ind i den fortsatte udvikling af vores forretning. Vi er i forvejen den største fiberinvestor i Danmark, og det er derfor naturligt for os, at vi nu udvider den del af vores forretning,” siger TDC’s administrerende direktør og koncernchef Henrik Poulsen.


Den samlede købspris forventes at udgøre 425 mio. kroner.


 


Kilder: Dong Energy og TDC

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.