Forside * Nyheder

TDC rasende over indgreb


Telestyrelsens tvangsåbning af kabeltv-nettet får “vidtrækkende konsekvenser” for både TDC og YouSee.


TDC har kæmpet en brav kamp for at undgå det, der skete inden jul. At selskabet beordres til at give sine konkurrenter adgang til at levere deres egne bredbånds-ydelser på TDCs coax-net. Efter samme model, som giganten skal give plads til konkurrenterne på sit kobbernet.


Det giver slet ingen mening udtaler TDC, da konkurrencen allerede er hård  på telemarkedet.


?Det er et helt unødvendigt indgreb, som kan få vidtrækkende konsekvenser for TDC og YouSee. IT- og Telestyrelsen pålægger YouSee at åbne sit bredbåndsnet og skabe et marked, som det ifølge styrelsens egne konsulenter ikke er lykkedes noget andet sted i verden,? siger YouSees administrerende direktør Niels Breining til crn.dk.


Han mener, at TDC og YouSee over for styrelsen har påvist, at der ikke er grundlag for at hævde, at TDC’s ejerskab af YouSee er til skade for konkurrencen:


?Der er fri konkurrence på telenettet, og det udbygges og opgraderes med de nyeste bredbåndsteknologier. De indvendinger er blevet fejet af bordet til fordel for endnu et indgreb på bredbåndsmarkedet, som i forvejen er meget konkurrencepræget og særdeles tæt reguleret,? siger han i en kommentar.


It og telestyrelsen skal i gang med at skrue en prismodel sammen baseret på de omkostninger, TDC kan forventes at have ved at stille sit coax-net til rådighed for andre. Men det er ikke bare noget man lige gør, pointerer YouSee-direktøren:


?Indtil videre er det helt usikkert, hvordan en løsning overhovedet rent teknisk kan skrues sammen, og vilkårene for produktet er ukendte. Hvis man overhovedet skal se noget positivt i denne sag, så er det, at der er tid til at få sagerne undersøgt. Først når alle disse forhold er belyst og på plads, kan det vurderes, hvordan effekten i marked vil blive, og hvilke konsekvenser det kan få for TDC og YouSee,? siger Niels Breining til crn.dk


 


Kilde: crn.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.