Forside * Nyheder

TV kanal i sort under VM kampe

      


Af hensyn til CANAL9 kræver svenske TV4, at kanalen går i sort herhjemme, mens kampene fra VM udsendes.


Det lyder som den omvendte verden. Normalt gør TV-stationerne alt muligt for at undgå sort skærm uanset årsag, men nu går svenske TV4 imod strømmen. Kanalen kræver simpelthen at blive slukket, mens der er VM kampe på skærmen.


Det fremgår af et brev som den Bonnier ejede kanal TV4 har rundsendt til danske antenneforeninger. I alt 7 VM kampe kræver de blokeret for, incl. de to ottendedelsfinaler d. 26. og 27. juni.


Årsagen er at Bonnier også er medejer af Canal9, som netop har rettighederne til de kampe i Danmark. Så ved at de frit kan ses på TV4 tager kanalerne brødet ud af munden på hinanden.


Og Canal9 har brug for alle de seerne den kan få. De satser nemlig benhårdt på VM i fodbold, i håb om at det kan løfte udbredelsen af den kanal. Med kun 17-18% der kan se Canal9, er den fortsat “den hemmelige sportskanal”.


Hos FDA, Forenede Danske Antenneanlæg, mener man ikke at TV4 har hjemmel til sådan et krav om sort skærm. Og formand Poul Juul kalder ifølge Ritzau sagen for grotesk.


Hvad mener du?  Er det i orden at TV4 slukkes mens der er VM kampe?  Skriv en kommentar herunder.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.