Forside * Nyheder

Gem PlayStation-spillene i skyen


Hvorfor gemme spil lokalt på harddisken, hvis du i stedet kan gemme på nettet? Funktionaliteten kommer angiveligt til PlayStation 3 med firmware-version 3.60


 


Det er snart slut med at gemme fremskridtet i dine spil lokalt på harddisken på PlayStation 3. I stedet vil Sony give dig mulighed for at gemme spillene i skyen, så de er tilgængelige lige meget hvor du er.


Snart vil du kunne spille videre i dine yndlingsspil på PlayStation 3 lige meget om du er hjemme, befinder dig hos en kammerat eller bor på et blæret hotel i udlandet, hvor de rent faktisk giver dig en PlayStation 3 at hygge med. Det forlyder nemlig, at Sony er på vej med et tilbud, hvor du vil være i stand til at gemme fremskridtene i dine spil på Sonys servere i stedet for lokalt på harddisken på spillemaskinen.


Fordelen er, at du ikke skal bruge harddiskplads til formålet, men du får også mulighed for at spille videre i dine spil selvom du ikke er hjemme og har adgang til din egen PlayStation 3. Funktionaliteten kan også ses som en slags sikkerhedskopi, som du aldrig behøver være bange for at miste – ej heller hvis du får tyveknægte på besøg eller på andre måder mister eller får ødelagt din PlayStation 3.


Informationen kommer fra websiden Kotaku.com, der skriver at funktionaliteten bliver aktiveret med den kommende firmware-version 3.60. Det ser dog ud til at du skal betale for et PlayStation Plus-abonnement for at få adgang til løjerne.


Det er værd at nævne, at Hideo Kojima, manden bag Metal Gear Solid-spillene, i forbindelsen med annonceringen af Sony Next Generation Portable (NGP) fortalte om mulighederne for at spille et spil på PlayStation 3, gemme det og senere spille videre på NGP.


Personligt er jeg vild med ideen og synes det er på tide, at mere forbrugerelektronik omfavner skyen – eller cloud-computing, som vi også kalder det – og gør dine data tilgængelige lige meget hvor du befinder dig i verden.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.