Forside * Nyheder

Endnu en Android konkurrent på vej


Samsung er med i udviklingen af endnu et operativsystem til smartphones og tablet-computere. Det bliver en OpenSource afløser for MeeGo.


Samsung må virkelig være blevet skræmt af Googles opkøb af Motorola. Forleden kunne vi fortælle at de vil gøre deres eget Bada OS til en ny Android og Google TV konkurrent, og nu ticker nyheden så ind om endnu et OS.


Det er MeeGo som Nokia kasserede, der nu ser ud til at genopstå i en efterfølger. Siden Nokia droppede ud af projektet, har fremtiden været usikker og partneren Intel har været tæt på at slukke helt for det.


Men nu får det nyt liv via en efterfølger. Det nye Linux-baserede OpenSource operativsystem får navnet Tizen, og det er Intel og Samsung der skal drive udviklingen.


Tizen skal kunne bruges på mange typer af forbrugerelektronik, fra tablet-computere og smartphones, til TV og underholdning i biler. HTML 5 får en central rolle, sammen med WAC (Wholesale Application Community). Så Apps og webapplikationer bliver fuldt integreret.


Lige nu og her virker det dog som om Samsung ikke ved hvilket ben de skal stå på. Vil de dyrke hele tre TV-platforme nu? Smart TV, Bada TV og Tizen TV? Og hvor mange platforme til smartphones og tablet-computere vil de være indvolveret i?


Tizen skulle ankomme i 1. kvartal 2012, så mon ikke vi senest får svar på de spørgsmål i forbindelse med Mobile World konferencen, der afholdes i Barcelona til februar.


 


Kilde: Engadget

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.