Forside * Nyheder

Apple går i krig mod Galaxy Nexus på hjemmebanen


Apple vil have Samsungs Galaxy Nexus-smartphone forbudt i Californien. Ikke bare i USA, men specifikt i Californien, hvor Apple har hjemme. Nexus er nemlig meget populær i staten med de mange Hollywood-stjerner og IT-iværksættere.


I Silicon Valley og Hollywood er den hippeste telefon ubetinget iPhone. Men Samsung og Googles Galaxy Nexus ånder iPhone i nakken, især på grund af Googles store indflydelse i Silicon Valley.


Det vil Apple, der fører patentkrig med Samsung over hele verden, naturligvis ikke have siddende på sig. Så de har fundet en vej til at slå til mod to konkurrenter på samme tid, ved at anlægge sag mod Samsung i Californien.


Det drejer sig om en fire patenter, som Apple har købt for mindre end to måneder siden – altså længe efter lanceringen af Galaxy Nexus. I følge kilder som PaidContent.org har Apple fået fat i patenter som blandt andet vedrører den mekanisme, hvormed man låser smartphones op, altså ved at glide fingeren henover skærmen for at åbne.


Et andet patent vedrører auto-korrigeringsfunktionen i Galaxy Nexus. Alle fire patenter er angiveligt funktioner, der er bundet til Android 4.0., hvilket åbner op for, at Apple kan tage sagen videre til andre konkurrenter, hvis det lykkes dem at få succes med denne patentsag.


Foreløbig har Apple forsøgt at få nedlagt forbud mod salg af Galaxy Nexus i Californien, men da de har anlagt sagen ved en føderal domstol, kan det hurtigt sprede sig til resten af USA, hvis Apple får medhold. Omvendt vil det være et slag i ansigtet for Apple, hvis de får afslag i en domstol baseret i deres egen hjemstat.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.