Forside * Nyheder

Billig, brillefri 3D på en laptop? Hvorfor ikke?


Tilbage i tresserne kunne man købe et stykke plastik, man kunne sætte på sit TV, der angiveligt skulle lave sort/hvid-TV om til farve. Der var naturligvis tale om noget gøgl, men sådan er det ikke med 3DeeScreen. Det påstår det canadiske firma Spatial View, der står bag produktet, i hvert fald.


Idéen er, at man sætter en skærm uden på sin laptop-skærm, og så laver denne ekstra skærm grafikken på den oprindelige skærm om til autostereoskopisk 3D. Ifølge pressemeddelelsen skulle skærmen her benytte sig af eye-tracking, der følger beskuerens øjne, sådan at man ikke behøver at sidde fastlåst i en bestemt stilling foran skærmen for at få 3D-oplevelsen.


Eye-tracking blev demonstreret på CES, hvor Toshiba havde en skærm, der fulgte op til ni personers bevægelser og indstillede billedet efter det. Der er dog ingen meldinger om, hvorvidt 3DeeScreen kræver, at man kniber øjnene sammen, eller laver andre hovedpine-fremkaldende øvelser, for at få 3D-effekten. Effekten skulle være nogenlunde den samme, som man oplever på Nintendo 3DS.


3DeeScreen og den medfølgende software er lige nu kompatibel med 15,6″-modeller fra Dell og HP, men på Spatial Views hjemmeside kan man se, at der kommer flere og flere modeller til med tiden.


3DeeScreen kommer til at koste ca. 700 kroner, men kan forudbestilles lige nu  i USA – bl.a. på Amazon – formedelst 90 dollar, eller ca. 550 kroner. Så hvis nogle af Recorderes faste læsere kunne have mod på at prøve at bestille skærmen hjem til Danmark og se, hvor lang tid, der går inden hovedpinen og svimmelheden sætter ind, så hører vi gerne fra jer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.