Forside Emner Spil nyheder

Et smugkig på PlayStation Vita


 


Under DGA 12 fik vi mulighed for et smugkig på den kommende PlayStation Vita. En håndholdt spillekonsol med spændende perspektiver er vores første indtryk.


Torsdag den 9. Februar blev der afholdt Danish Game Awards. Hvis du er nysgerrig efter at se, hvem der løb med titlerne i diverse kategorier, så er de at finde lige her.


Foruden en Jan Elhøj i højt humør samt kendisser som bl.a. Dennis Rommedahl og Benedikte Baliing (hvem?? kvindelig vært fra The Voice… jamen nå nå) til at overrække priserne, så var der også blevet plads til en lille PlayStation Vita bod i salens ene hjørne.


Jeg fik derfor mulighed for at kigge lidt nærmere på konsollen inden den udkommer den 22. februar (vi aftventer i øvrigt et testeksemplar så vi kan give jer en mere udførlig gennemgang).


Konsollen i sig er en smule større end den gamle PSP, hvilket for mit vedkommende gør, at den ligger rigtig godt i hænderne og at fingrene har en naturlig afstand til både analogpinde, knapper og skærm. Skærmen er lidt større end på PSP´en (nærmere specifikationer kommer i vores anmeldelse af produktet) og er både skarp og trykfølsom.


De to analogpinde som VIta er udstyret med er naturligvis noget mindre end dem på PS3 controlleren, men i forhold til den ene lille “pind” der var på PSP, er der en verden til forskel. Endelig er Vitaen ret let og faktisk slet ikke så klodset som jeg havde frygtet. Dog så det ikke specielt tjekket ud, når man som standens personale, bar Vitaen om halsen i en keyhanger…lad være med det tak!


Jeg nåede at stifte kort bekendtskab med augmented reality spillet Little Deviants, samt Uncharted Golden Abyss. Begge dele virkede glimrende. Uncharted var flot, rigtig flot endda og bød på interessant Vita styring, hvor man både fik mulighed for at bruge den trykfølsomme skærm på for- og bagside af konsollen, samt konsollens indbyggede gyroskop. Til gengæld virkede styringen lidt upræcis når man sigtede med sine våben, men jeg nåede ikke at prøve spillet nok til at kunne vurdere, hvorvidt det blot er et spørgsmål om tilvænning.


Alt i alt så Vitaen rigtig spændende ud. Produktet virker gennemtænkt og synes i god kvalitet når man står med konsollen i hænderne. Ved launch er det kun Wipeout, der kan crossplaye med PS3, men jeg tror, og det var også hvad jeg fornemmede efter snak med personalet på standen, at fremtiden godt kan byde på langt flere spil, der integrerer PS3 og Vita. Personalet kunne ikke love noget, formentlig fordi de ikke ved det, men antydede dog en interessant mulighed for, at man i fremtiden vil kunne købe PS3 og Vita spillene i bundles og på den måde tage sit PS3 spil med sig og spille videre på sin Vita, f.eks når man tager på ferie. Det vil i min verden løfte Vitaen til hidtil usete højder, hvis man kan spille samme spil, på samme save, på både PS3 og Vita.


Vi vender snart tilbage med en egentlig anmeldelse af Vitaen. 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.