Forside * Nyheder

Facebook er 500 mia. kroner værd


 


Så er det officielt, at Facebook går på børsen senere på året. Det sociale netværk har meddelt, at de ønsker at sælge for ca. 29 milliarder kroner aktier, men rygtet siger at ambitionsniveauet snarere er 20 gange så højt.


Efter lang tids opvarmning i medierne er det nu blevet officielt, at der vil blive udbudt Facebook-aktier på Wall Street senere på året. Når man registrerer sig på børsen, skal man angive et ønsket mål for, hvor mange penge, man forventer at få få ud af børsnoteringen. Dette mål har Facebook sat til 5 mia. dollar, eller ca. 29 mia. kroner. Men i følge New York Times siger kilder tæt på Facebook, at målet snarere er 20 gange så højt, helt op til 100 milliarder dollar, eller 580 milliarder kroner.


Hvis Facebook når disse højder, vil det sociale netværk være større end gamle industri-virksomheder som Ford og fødevaregiganten Kraft.


Mark Zuckerberg tager et betydeligt lønhak. Han går fra at tjene 1,5 millioner dollar om året til at tjene bare 1 dollar. Men hans tidligere løn er næppe ret meget i forhold til, hvad hans aktieprovenu kommer til at give ham om året. Inden børsnoteringen besad Zuckerberg ifølge Wall Street Journal 56,6% af kontrollen med Facebook i form af bestyrelses-stemmer.


Ved børsnoteringen er der også fremkommet tal fra Facebooks regnskaber, der fortæller noget om, hvordan deres indtægter er fordelt. Det viser sig, at Facebook tjener flest penge på reklamer, sidste år kom 85% af indtægterne fra annoncering. Det er dog et fald på ti procent over to år, fordi en anden indtægtskilde får større og større betydning. Det er spilfirmaet Zynga, der med deres Facebookspil lige fra Farmville, Mafia Wars til Castleville, nu leverer 12% af Facebooks indtægter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.