Forside * Nyheder

Japan er nummer sjok i smartphone-udbredelse


Er japanerne ved at miste deres status som det fremmeligste folkefærd rent teknologisk? En ny rapport viser, at smartphones er meget lidt udbredte i Japan i forhold til Europa.


Der var engang, hvor vi anså japanerne for at være foran på alt, hvad der hedder teknologi. Men måske skal vi til at ændre den opfattelse. I hvert fald viser en ny rapport fra ComScore (som kan læses HER.) med titlen Mobile Future in Focus, at Japan er ret meget bagud, når det kommer til udbredelsen af smartphones i befolkningen.


ComScore har kigget på otte af de rigeste lande i vesten, nemlig Europas fem største lande og så USA, Canada og Japan. Og ud af disse otte lande er Japan nummer sjok i disciplinen smartphone-spredning. Kun lige under 17 procent af befolkningen i Japan ejer en smartphone. Det skal sammenlignes med den klare nummer ét, Storbritannien, hvor mere end hver anden (51,3%) brite har en smartphone. Spanien følger lige i hælene på Storbritannien med 51 procent.


Årsagen til japanernes manglende udbredelse af smartphones kan dog skyldes, at feature phones (altså almindelige mobiltelefoner) i Japan har kunnet meget af det, de nye smartphones kan, i årtier. Mange ser sikkert ikke nogen grund til at skifte.


iPhonens hjemland, USA, klarer sig dog heller ikke for godt. De er helt nede på en femteplads med 41 procent af befolkningen, der er smartphone-ejere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.