Forside * Nyheder

Pas på den falske Pinterest-app


 


Den seneste sociale medie-dille, Pinterest, bliver allerede udnyttet af internetkriminelle. Det danske sikkerhedsfirma Bullguard advarer mod en falsk Pinterest-app, der er i omløb på Android-telefoner.


Pinterest er den seneste dille blandt fans af sociale medier i Danmark. Tjenesten giver mulighed for at dele fede ting, man falder over på nettet, ved at sætte dem op med en virtuel tegnestift på et såkaldt pinboard, eller “opslagstavle.” Så kan alle andre komme ind og se, hvad har brugt sin sparsomme tid på at surfe rundt efter på nettet.


Nu advarer det danske netsikkerhedsfirma Bullguard imidlertid mod en falsk Pinterest-app, der tilsyneladende skaber problemer for mange mennesker rundt om i verden og i Danmark. App’en, der indtil for nylig var tilgængelig i Android Market, udgav sig for at være en officiel udgave af Pinterest til Android. Men en sådan findes slet ikke, i hvert fald i følge Pinterest-folkene selv.


Ifølge Bullguard gør den falske Pinterest-app brugeren til offer for adware og falske konkurrencer, og firmaet advarer også imod, at app’en kan bruges til videresalg af personlige oplysninger hentet fra telefonen.


Pinterest er især blevet populært hos danske kvinder indenfor den sidste måneds tid, så hvis jer mandlige Recordere-læseres bedre halvdele har Android-smartphones, var det måske værd lige at tjekke, om den falske Pinterest-app ligger på telefonen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.