Forside * Nyheder

Android Market er død – længe leve Google Play


Det nye Google Play-logo, der skal repræsentere alle Googles indholds-tilbud, lige fra apps til musik og film.


 


Android Market, Google Music, Google Movies og Google Books får nu alle det samme navn – Google Play. Det nye navn er dog ikke blevet modtaget med positive attituder hele vejen rundt i blogosfæren.


Om det var super-dumt eller super-smart af Google at lave den største ændring i Android Markets historie lige op til en mega-Apple-lancering, er op til den enkelte at vurdere. Men faktum er, at Google dagen før lanceringen af iPad 3 – der har taget al pressens opmærksomhed i flere dage – annoncerede, at de ville give Android Market et nyt navn. Hvis strategien var at lave forandringen uden at ret mange opdagede det, er det lykkedes. Hvis Google gerne ville have noget mere opmærksomhed omkring navneskiftet, skulle de nok have valgt et andet tidspunkt.


Men det ændrer ikke på, at Android Market ikke er mere. I disse dage og timer ruller der en ny udgave af den populære app store ud på de over 200 millioner Android-devices, der findes på verdensplan. Det nye navn er Google Play.


Når Google vælger at skifte navn på Android Market lige nu, skyldes det flere ting. Dels er navnet ret tæt på den app store, der findes på Microsofts Windows Phone-software, der hedder Marketplace. Men vigtigere for Google er det, at søgegiganten nu for alvor er gået ind i salg af indhold. I USA og et par andre territorier kan man nu købe musik via Google Music, samt film og TV-afsnit via Android Market. Og når man så tænker på de mange spil, der er tilgængelig på Android-platformen, giver det lige pludselig ret meget mening at omdøbe Market til Play.


Problemet er så bare, at langt de fleste apps ude i verden er praktiske apps, som det er ret svært at “Play’e” med. Som Computerworld-bloggeren JR Raphael skriver, så er navnet ikke bare kontraintuitivt, når det gælder f.eks. business- eller navigations-apps. Det bliver også bare fjollet i visse tilfælde.


Android Market kommer i fremtiden til at hedde Play Store, mens Google Music omdøbes til Play Music. Google Movies omdøbes til Play Movies og Google Books omdøbes til Play Books. Som JR Raphael pointerer, så giver Play Store ikke ret meget mening, men Play Books er decideret dumt ifølge bloggerens egen mening.


Men hvad synes du, kære Recorder.dk-bruger? Er Google Play et bedre navn end Android Market? Giver det mere sammenhæng med hele Google-universet? Lad os endlig høre i kommentarsporet herunder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.