Forside * Nyheder

Nokia går på Android. Godkendt af Microsoft.

 


Nokia har præsenteret hele tre forskellige smartphones med Android, og Microsoft har nikket ok.


Nokia X er en ny serie af smartphones fra Nokia, og det bemærkelsesværdige er at de kører Android. Nokia der hidtil har holdt sig til Windows Phone, går nu også ind på Android-markedet, og Microsoft – der snart ejer Nokia – har nikket ok.


Der er dog ikke tale om highend smartphones, mere modeller i budgetklassen, der tager afsæt i Nokias kendte kvalitet og design.


Produkterne har også en tile-baseret brugerflade, der er inspireret af Lumia-serien. Alle enheder har Fastlane, som er et skærmbillede, der giver brugeren mulighed for let at skifte mellem forskellige apps.


Det er muligt at bruge Nokias tjenester som eksempelvis HERE Maps med offline-kort og turn-by-turn-navigation samt Nokia MixRadio med gratis streaming af musik.


Nokia X-familien integrerer også med Microsofts tjenester, som blandt andet inkluderer gratis lagring via OneDrive.


Nokia X har et 4-tommer IPS kapacitivt display samt et kamera på 3 MP. Nokia X+ er optimeret for de personer, der ønsker at bruge telefonen som multimedieenhed til eksempelvis at spille spil, høre musik samt se billeder og video takket være telefonens større hukommelse og lagringskapacitet.


Både Nokia X og Nokia X+ kommer i farverne lys grøn, lys rød, cyan, gul, sort og hvid. Det tredje familiemedlem, Nokia XL, har et imponerende 5-tommer display med et 2 MP frontvendt kamera, som kan bruges til Skype-samtaler. Bag på telefonen sidder et 5 MP-kamera med autofokus og blitz.


Nokia XL kommer i farverne lys grøn, orange, cyan, gul, sort og hvid. Hele Nokia X-familien har en Qualcomm Snapdragon dual core processor samt Dual SIM.


 


 
Galleri: Nokia X-serie. Foto: recordere.dk


 


Pris og tilgængelighed


Nokia X bliver rullet ud netop nu til en vejledende pris på 89 euro (ca. 720 kr). Til at starte med kommer Nokia X på udvalgte markeder i Asien, Europa, Indien, Latinamerika, Mellemøsten samt Afrika.


Nokia X+ og Nokia XL får en vejledende pris på henholdsvis 99 euro (ca. 800 kr) og 109 euro (ca. 890 kr), og de forventes at rulle ud på samme markeder i løbet af andet kvartal.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.