Forside Nyheder

Windows 10 deler dit wifi-password med andre

-

wifisenseEn funktion, der er slået til som standard i Windows 10 gør nu sikkerhedseksperter bekymrede.

’Wi-Fi Sense’ er lavet til at gøre livet lettere for folk, der tager deres laptop med rundt omkring til forskellige Wifi-netværk. Idéen er, at Microsoft samler alle Windows 10-brugernes kodeord sammen i en stor, krypteret database på deres servere, hvorfra man så kan dele dem, i første omgang med vennerne på Facebook, Skype og kontakterne på Outlook.com.

Annonce:

På den måde behøver du ikke spørge om et Wifi-password, når du besøger Windows 10-brugere, du er venner med på f.eks. Facebook. Og det er især smart, når det gælder offentlige Wifi-netværk på caféer osv., der på den måde bliver crowdsourcet ind i Microsofts database. Hvis en enkelt Windows 10-bruger med ’Wi-Fi Sense’ slået til allerede har logget på netværket på den café, du lige er gået ind på, behøver du ikke spørge tjeneren om kodeordet.

Men omvendt betyder det jo også, at Microsoft kan ende med at ligge inde med en gigantisk mængde kodeord for private menneskers netværk. Og det bliver pludselig lidt skræmmende, når man tager de seneste, store hackerindbrud i betragtning.

Og selvom det måske endda ikke går så grelt, så vil du automatisk dele dit Wifi-password med alle dine Facebook-venner og Outlook.com-kontakter, når du installerer Windows 10, fordi funktionen er slået til som standard. Mange mennesker er Facebook-venner med folk, der dog ikke er så tætte bekendtskaber, at de vil dele koden til deres trådløse netværk med dem.

Det skal dog siges, at disse mennesker kun vil få Internet-adgang gennem din router, hvis du lader ’Wi-Fi Sense’ være slået til, de får ikke adgang til f.eks. at dele filer med eller fjernstyre de enheder, der er koblet til netværket.

’Wi-Fi Sense’ kan slås fra under indstillingerne for trådløse netværk, men er altså slået til som standard.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.