Forside Baggrund

Netflix i kovending: Lukker grænserne

-
Netflix gør klar til at lukke grænserne (Foto: Shutterstock.com/recordere.dk)
Netflix gør klar til at lukke grænserne (Foto: Shutterstock.com/recordere.dk)

Det kan snart være slut med at se US Netflix i Danmark. Netflix har annonceret at de sætter grænsebomme op.

Netflix har hidtil set igennem fingre med at deres tjenester blev brugt på tværs af landegrænser igennem proxy, dns-tjenester og unblockers.

Derfor har det hidtil været forholdsvis nemt at se med på eksempelvis den amerikanske Netflix fra Danmark, og da indholdet er forskelligt på Netflix fra land til land, har det været muligt den vej at se indhold der ellers ikke var tilgængeligt herhjemme.

Men nu kan det snart være slut. Netflix har annonceret at de sætter grænsebomme op over de kommende uger, dvs. vil detektere brugen af “snyde-metoder” og forsøge at blokere for dem.

“in coming weeks, those using proxies and unblockers will only be able to access the service in the country where they currently are”

Udmeldingen er interessant set i lyset af at Netflix tidligere har afvist at ville gøre den slags.

For et år siden afviste Neil Hunt, Netflix Chief Product Officer, overfor recordere.dk, at de havde nogen intensioner om at blokere VPN-tjenester, så dagens annoncering må ses som en kovending i forhold til tidligere praksis.

Netflix fortæller ikke hvad årsagen er til at de nu lukker grænserne af, men forleden gjorde de streaming-tjenesten næsten global ved at tilføje 130 nye lande.

Vi vedlægger hele udmeldingen fra Netflix herunder.

 

Evolving Proxy Detection as a Global Service

If all of our content were globally available, there wouldn’t be a reason for members to use proxies or “unblockers” to fool our systems into thinking they’re in a different country than they’re actually in. We are making progress in licensing content across the world and, as of last week, now offer the Netflix service in 190 countries, but we have a ways to go before we can offer people the same films and TV series everywhere.

Over time, we anticipate being able to do so. For now, given the historic practice of licensing content by geographic territories, the TV shows and movies we offer differ, to varying degrees, by territory. In the meantime, we will continue to respect and enforce content licensing by geographic location.

Some members use proxies or “unblockers” to access titles available outside their territory. To address this, we employ the same or similar measures other firms do. This technology continues to evolve and we are evolving with it. That means in coming weeks, those using proxies and unblockers will only be able to access the service in the country where they currently are. We are confident this change won’t impact members not using proxies.

We look forward to offering all of our content everywhere and to consumers being able to enjoy all of Netflix without using a proxy. That’s the goal we will keep pushing towards.

–David

David Fullagar is Vice President of Content Delivery Architecture at Netflix.

 

Annonce