Forside Nyheder

YouTube på vej med kabel-TV-pakke

-

youtube_tv_logoSå for Søren, nu får kabel-TV måske dødsstødet – i hvert fald i USA.

Google ser nemlig nu ud til at gøre, hvad ærkekonkurrenten Apple endnu ikke har kunnet, selv om de har forsøgt: Lancere et kabel-tv-alternativ.

Det skal naturligvis ske gennem YouTube, der i forvejen sidder på meget store dele af de timer, vi bruger på at se video via nettet.

Ifølge Bloomberg er YouTube i gang med at konstruere en tjeneste, der skal hedde YouTube Unplugged, og de forhandler lige nu med Comcast/NBCUniversal, CBS, Fox og Viacom (men tilsyneladende ikke Disney), hvilket ville give dem adgang til at videreformidle live-tv fra langt de fleste amerikanske kabel-kanaler, samt tre af de fire store tv-netværk. Den sidste, der mangler er ABC, der er ejet af Disney.

I nyheden fra Bloomberg hedder det, at YouTube Unplugged ikke bliver til noget, hvis ikke alle fire, store, amerikanske tv-netværk kommer med ombord.

Men skulle YouTube Unplugged rent faktisk blive lanceret i 2017 som planlagt, må man forvente, at Apple bliver nødt til at få landet de sidste aftaler, der har afholdt dem fra at lancere noget lignende. Ellers kommer Sony, Sling, YouTube og Hulu til at sidde på markedet til at begynde med.

Med lidt held kan vi få meget mere at vide om to uger, når Google I/O skydes i gang.

Annonce