Forside Nyheder

Her er nyhederne i macOS Sierra

-

Untitled 01 48Ud over et navneskift indeholder macOS Sierra også en hel del nyheder, naturligvis.

Først og fremmest er den god nok: Siri findes nu til macOS. Man kan bruge Siri til en hel del forskellige ting. De mest logiske er at sende beskeder, ligesom man er vant til at gøre det på f.eks. iPhone. Og ligesom på iOS kan Siri også lave søgninger på nettet og finde information frem til én.

Annonce:

Men en af de mere interessante funktioner er Siris mulighed for at søge i ens filer. Man kan bede hende finde bestemte filer frem, der f.eks. kommer fra en bestemt kilde eller er fra et bestemt tidspunkt, og hun kan endda sortere dem efter ens forgodtbefindende.

En anden nyhed, Mac-brugere nok vil sætte pris på, er muligheden for at bruge Continuity-funktionen i Apples økosystem til at låse ens Mac op i stedet for at indtaste et password. Det kan nu ske blot ved at man har sit Apple Watch på i nærheden af computeren – så finder computeren selv ud af, at man er, hvem man siger, man er.

En anden Continuity-nyhed er , at man nu kan Copy/Paste på tværs af Apple-enheder med, hvad Apple kalder Universal Clipboard

iCloud på desktoppen har også fået en del nyheder. En af de mere praktiske er muligheden for automatisk oprydning. Her kan man smide ting, man ikke nødvendigvis lige har brug for her og nu op i skyen og gemme dem der i stedet på sin lokale harddisk. Det er en øvelse, mange Cloud-brugere allerede er vant til, men i macOS Sierra kan man altså gøre det automatisk med få klik.

Med macOS Sierra kan man nu også betale med Apple Pay (I de få lande, det er lanceret) på websites. Sierra forbinder sig simpelthen til Touch ID på ens iPhone eller ens Apple Watch, så man verificere købet derigennem.

En ny funktion gør det muligt at bruge webbrowser-agtige tabs på alle mulige andre programmer, f.eks. maps eller tredjeparts-programmer, så tingene bliver en lille smule mere overskuelige. Man kan også tage en video, der kører fra nærmest hvilken som helst tjeneste og placere den et andet sted på skærmen i en funktion, Apple meget passende kalder Picture-in-Picture (bill.).

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.