Forside Produkter Gadgets

Test: Sennheiser PXC 550 trådløse hovedtelefoner

-
Sennheiser PXC 550 trådløse hovedtelefoner
Sennheiser PXC 550 trådløse hovedtelefoner

Det er ikke så tit at jeg falder bagover af hovedtelefoner, men det er præcis det jeg er gjort over Sennheiser PXC 550.

Recordere.dk har testet den nye topmodel fra Sennheiser, der hedder PXC 550, der er bluetooth støjreducerende hovedtelefoner.

Annonce:
Etui til Sennheiser PXC 550 (foto: recordere.dk)
Etui til Sennheiser PXC 550 (foto: recordere.dk)

Udpakning

Sennheiser PXC 550 kommer i en lækker designkasse, som udover hovedtelefonerne indeholder minijack kabel, Micro USB kabel samt en adapter til stik i fly.

Alting kommer i et lille etui (softcase), der ikke virker lige så robust som de cases du får med, hvis du køber f.eks. Bose’s QC-35 hovedtelefoner, men det er fint nok og fylder ikke meget i tasken.

Designet er lækkert og eksklusivt, og på den ene ørekop finder man USB stik til opladning, ligesom man finder bluetooth knap. Der er ingen tænd/sluk knap, for Sennheiser PXC 550 er så smart, at når man pakker sine hovedtelefoner ud, og drejer dem så de passer til ansigtet, så tænder de automatisk. Det er super godt tænkt. Samtidigt med hovedtelefonerne tænder, går de enten i parringsmode eller forbinder til den seneste brugte enhed.

Der er også en lille 3-punkts kontakt, hvor man kan vælge niveauet på støjreduktion. De tre muligheder er fra, lidt eller meget støjreduktion.

Sennheiser PXC 550 taler til dig, og fortæller at den nu har forbindelse til “Phone X”, hvor X er et nummer. Det er lidt ærgerligt at den ikke siger “Device X” i stedet, da jeg undrer mig over den kalder min Mac og iPad en Telefon. Der er f.eks. Bose QC35 smartere, da den giver dig Bluetooth navnet på den enhed den forbinder til.

Sennheiser PXC 550 bruger touch til lydstyrke, mute og pause og næste/forrige nummer, så man bare trækker fingeren op og ned for volume, eller frem eller tilbage for næste eller forrige nummer. trykker man en enkelt gang på siden, så pauser afspilningen af musikken.

Hovedtelefonerne er lette at bære, og deres kopper er super behagelige at have på. De er dækket med en blød skum og noget kunstlæder, men de er så elegante og diskrete at jeg faktisk foretrækker deres design frem for f.eks. B&O’s Beoplay H8 hovedtelefoner, der virker mere vulgære i deres udtryk.

Jeg har brugt dem på rejser der varede op til 8 timer, og har ikke følt ubehag ved at bære dem, og de vejer ikke ikke mere end 227 gram. Eneste anke jeg havde på rejsen var at de ikke sad supergodt på halsen, når jeg ikke brugte dem f.eks. ved boarding af flyet, fordi man jo drejdede dem for at slukke.

dsc01186

Super batteritid.

De fleste trådløse hovedtelefoner vi har testet ligger på 8-12 timers trådløs lyd, og der har Sennheiser PXC 550 imponerende 20 timer på trådløs og op til 30 timer på kablet forbindelse. De test vi har lavet har givet os mellem 16-19 timer på trådløs, og vi har ikke haft problemer med at køre flere dage på kablet i de timer vi har testet.

Og så er det super lækkert at der fysiskt på Sennheiser PXC 550 er diode indikator over hvor meget strøm man har tilbage. Men Sennheiser PXC 550 understøtter også at vise strømstyrke på f.eks. iPhone og Ipad.

Sennheiser PXC 550 sidder godt på hovedet (foto: recordere.dk)
Sennheiser PXC 550 sidder godt på hovedet (foto: recordere.dk)

Hvordan lyder de.

Jeg har testet Sennheiser PXC 550 med forskellig musik, Sades Soldier of Love har en god og fyldig bas, og Andreas Vollenweiders Bella Donne har bredde og en rigtig god dybde i sit lydbillede.

Støjreduktionen på Sennheiser PXC 550 er næsten lige så god som på Bose QC35, men kun næsten. Jeg syntes stadig at Bose er kongen af støjreduktion, men til gengæld må jeg give at dybden i Sennheiser PXC 550 med støjreduktion på, virker bedre end på Bose QC35 og Sony MDR-1000X.

Du kan iøvrigt optimere lyden yderligere med Sennheiser’s Captune app, der kan hentes gratis til Android og iOS.

Jeg har set flere TV serier og film på rejser, hvor jeg har testet Sennheiser PXC 550, og oplever ikke forsinkelser mellem billede og lyd. Så også her er hovedtelefonerne i top.

Sennheiser PXC 550 (foto: recordere.dk)
Sennheiser PXC 550 (foto: recordere.dk)

Konklusion

Sennheiser PXC 550 er nogle af de allerbedste trådløse støjreducerende hovedtelefoner sammen med Sony MDX-1000 og Bose QC-35 man kan købe for tiden, og med den gode batteritid som Sennheiser PXC 550 tilbyder, er det klart et sæt man bør have med i sine overvejelser hvis man er oppe på at ville ofre omkring 3.000 kr. for nye trådløse hovedtelefoner.

Designet er godt, og kvaliteten i top. Så hvis man lige har omkring 3.000 kr., så går man ikke galt i byen.

Sennheiser PXC 550 er helt klart reference hovedtelefoner, og Bose skal kigge sig voldsomt over skulderen, for Sennheisers topmodel er virkeligt gode.

Du kan iøvrigt se aktuelle dagspriser her.

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Ydelse (lyd)
Brugervenlighed
Design
Trådløse features
Pris
Forrige artikelSpheros Force Band giver dig Jedi-evner via IFTTT
Næste artikelNy regering vil gøre DR og licens mindre
test-sennheiser-pxc-550-traadloese-hovedtelefonerSennheiser PXC 550 er nogle af de allerbedste trådløse støjreducerende hovedtelefoner sammen med Sony MDX-1000 og Bose QC-35 man kan købe for tiden, og med den gode batteritid som Sennheiser PXC 550 tilbyder, er det klart et sæt man bør have med i sine overvejelser hvis man er oppe på at ville ofre omkring 3.000 kr. for nye trådløse hovedtelefoner.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.