Forside Nyheder

DAB+ udvider med 18 nye radiokanaler til efteråret

-
Foto: Shutterstock.com

Det digitale radiosendenet omlægges, og det giver plads til ialt 18 nye landsdækkende radiokanaler.

Det tidligere Boxer-ejer, Teracom, står allerede i dag for opbygning og vedligeholdelse af det digitale sendenet til TV herhjemme, men har siden også vundet konsessionen til at drive det digitale radio-sendenet.

Til efteråret vil det nye DAB+ radiosendenet være klar til æteren, og det giver mulighed for en større mangfoldighed, med nye typer af radiokanaler.

Annonce:

Der slippes hele nye 18 landsdækkende radiokanaler fri.

At have sin egen landsdækkende radiokanal har tidligere været forbeholdt DR og de store kommercielle radiostationer som har haft 6 kanaler.

Men med det nye digitale radiosendenet (DAB+), som der er truffet politisk beslutning om, bliver der plads til i alt 18 landsdækkende kommercielle radiokanaler.

Kanaler, som kan høres på helt almindelige digitale radiomodtagere over hele landet. Dermed får radioglade danskere mere at stille ind på til efteråret.

Det nye digitale radio-sendenet står klar den 1. oktober i år og vil dække omkring 80% af landet.

 

Fakta

Fakta om digital radio og det nye digitale radiosendenet:

Danskerne lytter i gennemsnit til radio i en time og 56 minutter dagligt. Og en stadig større andel foregår på DAB/DAB+ radioer.

Det kommercielle radiomarked i Danmark er sundt og voksende som annoncemedie. Faktisk er annonceomsætningen på radio – som et af de få medier – vokset hvert år siden 2009.

Næsten 40% af alle danskere har adgang til en DAB/DAB+ modtager i husstanden

Det nye radiosendenet dækker mere end 80% af Danmark og står klar 1. oktober 2017

Det nye sendenet giver mulighed for ialt 18 nye landsdækkende radiokanaler

I modsætning til tidligere er der ingen krav fra staten til indholdet, ligesom der ikke skal betales koncessionsafgift.

Det er Digital Radio Teracom A/S som etablerer sendenettet, og som er blevet valgt som gatekeeper af den danske stat ved et EU-udbud i efteråret 2016.

Kilde: Teracom

 

Annonce:
KILDETeracom
Forrige artikelBilledlæk: Samsung Galaxy S8
Næste artikelSpotify klargør lossless streaming
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.