Forside Indhold og distribution Film

Svensk filmpirat står til fængsel og millionerstatning

-
Foto: Shutterstock.com / recordere.dk

Første retsag efter nedlukningen af svensk pirattjeneste er nu afgjort, med fængsel og millionkrav mod en af bagmændende.

Filmtjenesten Swefilmer nåede at fejre 4 års fødselsdag, inden svensk politi slog til. Streamingtjenesten, der var under anklage for at have distribueret piratindhold, lukkede 31/7 2015.

Swefilmer streamede film med svenske undertekster fra en server i Rusland, men uden at have de nødvendige rettigheder og tilladelser.

I efteråret 2014 nåede analyseselskabet Mediavision frem til at de to tjenester Swefilmer og Dreamfilm dengang tilsammen udgjorde 25% af den samlede videostreaming i Sverige.

 

To dømt

Nu er to af personerne bag streamingtjenesten SveFilmer dømt. Det skriver Expressen.se

En 23-årig bosat i Sverige fik en dom på betinget fængsel og samfundstjeneste, mens en 26-årig bosat i Tyskland fik en større dom på 3 års fængsel og et erstatningskrav fra den svenske stat på 14 millioner svenske kroner, blandt andet på baggrund af udbytter fra reklamer.

Filmselskaberne havde ydermere krævet 10 mio. kroner i erstatning, men det blev ikke dømt.

Retten finder det sandsynliggjort at flere har deltaget i driften af streamingtjenesten, men disse er endnu ikke pågrebet og stillet for en dommer.

Da SveFilmer var på sit højeste have streamingtjenesten et bagkatalog på 1.400 film.

 

Annonce