Forside Nyheder

DR og TV 2 vil udfordre Netflix på serier

-
Foto: LG / Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

DR og TV 2 satser benhårdt på nye danske serier i kampen mod Netflix, HBO og Amazon.

De to store danske hovedkanaler fra hhv. DR og TV 2 satser på dansk fiktion i kampen mod de store udenlandske streaminggiganter. Det skriver DR.

Og det skal være med lige fokus på flow tv og streaming.

Annonce:

“Streaming bliver mere og mere vigtigt for TV 2. Hvor vi førhen har brandet vores fiktionsserier meget på de enkelte kanaler, så arbejder vi nu med, at det hele skal prioriteres ligeligt på vores streamingtjeneste TV 2 PLAY, hvor den enkelte bruger er ligeglad med, om det er en serie fra hovedkanalen eller fra ZULU”, fortæller fiktionschef hos TV 2, Katrine Vogelsang til DR, og fortsætter:

“Den tilgang til fiktionen giver os en masse muligheder for at tænke meget bredere, og det er en ekstrem sjov øvelse at skulle varetage flow og streaming i samme øvelse”.

TV 2 er i gang med kanalens største år nogensinde for fiktion, og ambitionen er – på sigt – at der ska udkomme ny dansk fiktion på streamingtjenesten TV 2 PLAY hver eneste uge året rundt.

Kommende serier tæller bl.a. ‘Badehotellet’, ‘Klovn’ samt ‘Norskov’. Derudover nævnes spændingsserien ‘Greyzone’, dramaserien ‘Kriger’ samt serien ‘Lykke-Per’.

 

DR: Mere fiktion på streaming

Hos DR hilser de konkurrencen velkommen, også den fra TV 2. Faktisk ser DR ikke TV 2 som en egentlig konkurrent, udover når det kommer til at score de bedste talenter blandt manuskriptforfattere, producenter, instruktører og skuespillere.

DR er på vej med dramaserien ‘Herrens Veje’ og næste år byder på fjerde og sidste sæson af ‘Broen’. Dertil en ny sæson af ‘Mord uden grænser’ og serien ‘Liberty’.

DR satser også mere og mere på streaming og skal igang med at producere fiktion direkte til egen streamingtjeneste (DR TV).

Samtidig arbejder DR på at få ændret rettighederne så de kan have mere fiktion liggende på streaming.

“Vi skal have så meget fiktion som muligt på DR TV, og derfor arbejdes der også på at få ændret rettighederne, således at vi kan have alle vores fiktionsserier liggende tilgængeligt. I dag er vi nødt til at pille serierne af nettet efter en vis periode på grund af rettigheder. Det er utidssvarende, og det er vi godt klar over”, forklarer dramachef Piv Bernth.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.