Forside * Featured

Vi har fået Essential PH-1 til test. Og den er pæn.

-

Så landede den endelig. Andy Rubin, skaber af Android, er klar med sin første smartphone.

Hvis man har læst denne klumme, ved man, at undertegnede tech-journalist har ventet i en del uger på Android-skaberen Andy Rubins nye Essential-telefon. Den landede med posten i dag – omtrent tre måneder forsinket.

Annonce:

Er den ventetiden værd? Det kommer en test til at afgøre. PH-1, som telefonen hedder, er blevet smidt på testbænken fra i dag.

 

 

Men førstehåndsindtrykket er godt. Under den traditionelle unboxing-ceremoni er der som oftest et øjeblik, hvor man enten bliver skuffet, tilfreds eller positivt overrasket over designet, når man ser det første gang.

Med Essential PH-1 var det dog første gang i flere år, hvor jeg tænkte: ”Nuuuj, den er pæn”, da jeg tog smartphonen op af æsken. Tror ikke, det er sket siden iPhone 4.

Det er reelt set den første egentlige smartphone, der kommer på markedet med skærm hele vejen op til toppen af fronten (Xiaomi har lavet en model, der kan det samme, men den er i phablet-størrelse og sælges ikke ret mange steder i vesten).

 

 

Der er kun lige lavet plads til frontkameraet, og en 7-8mm bræmme i bunden er det eneste kant, der reelt er at tale om.

Det, der overraskede mest, var dog bagsiden, der er blanksort i en grad, hvor den kan bruges som spejl (se billede herunder – det var næsten svært at finde en vinkel, hvor fotografen ikke selv kom med).

 

 

Og både dobbeltkameraet og de to poler til de moduler, Essential har i tankerne (det første er et 360-graders kamera) er langt mere diskrete end på konkurrende smartphones.

Og ingen forstyrrende logoer og teknisk information. I stedet ser det ud som om, Essential har bygget en version deres logo med de sorte og hvide cirkler ind i blitzen, ved at lave den som en cirkel, der er sort og hvid og delt op på midten (den hvide del er naturligvis selve blitzen).

 

 

Selve formen minder en del om Googles Nexus 5p, men har slet ikke den samme plastik-feel.

Det går dog også ud over vægten – PH-1 virker lidt tungere end vi er vant til, men det er skrevet uden at have sammenlignet de egentlige specifikationer med andre smartphones.

Hvis det ikke er stock Android Nougat, der sidder på den, så er det i hvert fald noget der ligner. Men nu begynder vi at bevæge os ind på detaljer, der hører til i en egentlig test. Hold øje med disse sider.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.