Forside Baggrund

Hollywood-topfolk tror også, Apple vil købe Netflix

-

Der går et rygte rundt på gangene i Hollywoods store studier, der kan vende op og ned på streaming og film- og tv-verdenen.

En kilde, der sidder højt placeret hos et af Hollywoods fem største studier, og som af åbenlyse årsager ønsker at være anonym, fortæller til Recordere.dk, at Apple overvejer at købe Netflix.

Annonce:

Kilden har indsigt i sagen, fordi studiets produktioner på Netflix ville blive omfattet af en sådan handel.

Det lyder som et vildt rygte, og man skal nok tage et med et gran salt.  Der er dog flere ting, der peger i retning af, at der kunne være noget om snakken. Den amerikanske storbank Citi, tror, at chancerne for en sådan handel er gode. Apple er kommet sent igang med egenproduktioner i forhold til mange af konkurrenterne, og der er undersøgelser, der viser, at folk bruger mindre tid på at høre musik på f.eks. Apple Music eller iTunes og mere tid på at streame video fra Netflix og YouTube.

Apple har investeret store millionbeløb i egenproduktioner til Apple Music, men ingen af dem har fået den opmærksomhed, som Apple nok havde forventet – hvilket ikke lover godt for de film- og tv-produktioner, Apple er gået ind i. Det faktum, at Apple samtidig ikke har en etableret kanal at sende film og tv ud igennem, gør det heller ikke nemmere for dem at få disse produktioner ud til kunderne. Såvel iTunes som Apple Music har trods alt hovedfokus på musikken, og Apple TV er (endnu) ikke sat op til den type abonnementsbaseret streaming, som Netflix faciliterer. TV-app’en på Apple TV, der er tilgængelig i USA forvirrer ofte mere, end den gavner, fordi udbuddet til den er forskelligt fra region til region.

Dertil kommer – og det er både Citis og Rec.dks kildes hovedforklaring på rygtet – at Apple står overfor at skulle betale en hulens masse penge i skat i Europa. Netflix er en ganske vist en amerikansk virksomhed, men hvis Apple i Europa kan overtage Netflix’ europæiske operationer i en separat handel, kan de investere i stedet for at betale skat der.

Men hvorfor skulle Netflix ville sælge? Angiveligt fordi indtægterne ikke er så fantastiske, som de har været. Den nye netneutralitetslovgivning i USA vil formentlig øge Netflix’ omkostninger, efterhånden som Internet-udbyderne begynder at opkræve mere for den massive Netflix-trafik på nettet. Netflix har som bekendt for nylig sat priserne op på tværs af alle deres markeder, og det er ikke helt tilfældigt.

Det værste slag er dog formentlig, at Disney har trukket sig ud af Netflix og vil lave en konkurrent. Efter Disney også har købt 21st Century Fox er det en ret stor mængde af film og tv-serier, som Netflix ikke længere kan tilbyde fra 2019, inklusive Star Wars- og Marvel-filmene. Fra 2019 kan den primære årsag til at købe sig et Netflix-abonnement således være Netflix’ egenproduktioner og i et marked, hvor de nu får hård konkurrence fra Amazon, Hulu, Disney, Apple og Facebook, er det ikke længere et must at have et Netflix-abonnement.

Et salg til Apple ville derfor være en måde at komme disse fremtidige udfordringer i møde på. Vi får se, om der er hold i rygtet, eller om det bare er endnu en vild historie fra Hollywood. Hvad tror du? Giv et bud i kommentarsporet.

Annonce:
Forrige artikelSpionfoto: Kameraet på GALAXY S9 har to blændeåbninger
Næste artikelNyt team skal forny og styrke TV 2 PLAY
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.