Forside Indhold og distribution Film

Netflix indfører ny kompressions-strategi

-

Recordere har været på besøg hos Netflix, hvor vi blandt andet fik lov at høre noget mere specifikt om streamingtjenestens kompressions-strategi.

Anne Aaron, der har ansvaret for kompresssions-holdet hos Netflix fortalte os, at Netflix naturligvis arbejder med codecs og kompressionsstandarder fra hele branchen, sådan at de kan understøtte videoindholdet så godt som muligt.

Annonce:

Men Netflix udvikler også deres egne metoder til at sikre, at videoerne ser godt ud, selv på smalle dataforbindelser.

”Det sidste afsnit af anden sæson af Jessica Jones fylder 293GB i rå videoform, sådan cirka svarende til en datastrøm på 748 Mbps”, fortæller Anne Aaron til recordere.dk, og fortsætter:

”så det er klart, at vi er nødt til at få den ned i størrelse, før vi begynder at streame den til abonnenterne”.

I 2015 begyndte Netflix at sætte kompressions-indstillingerne efter hver enkelt titel i kataloget, fordi nogle serier var visuelt mere krævende end andre.

I 2016 begyndte de at dele hver enkelt serie-afsnit eller film op i bidder efter, hvor krævende f.eks. én scene er i forhold til en anden.

Her blev kompressionen så selektiv, at en hel scene med en visuelt kompleks baggrund kunne være komprimeret anderledes end den mere simple scene, der fulgte et par minutter senere.

 

 

Men her i 2018 skærer Netflix endnu mere ind til benet.

”Vi er så småt begyndt at sætte kompressions-parametrene forskelligt fra skud til skud”, fortæller Anne Aaron ti recordere.dk, og fortsætter:

”og vi er igang med langsomt at brede denne strategi ud til hele kataloget”.

Det betyder reelt, at hver gang, der klippes i en video, kan der reelt være tale om en ny konfiguration, rent kompressionsmæssigt.

Ligesom med de to andre kompressionsstrategier kræver det, at alle videoer, der kan findes på Netflix, får en tur gennem kompressionsmaskinen igen.

Men heldigvis har Anne Aaron og hendes hold kunstige intelligenser til at tage sig af den del opgaven.

En automatiseret AI-proces kigger efter, hver gang der skiftes til et nyt skud i en video, og sætter kompressionen efter det.

 

Se også

 

Annonce:
Forrige artikelNu kommer Netflix’ preview-videobidder til den mobile platform
Næste artikelSådan ser en Netflix-server ud
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.