Forside Nyheder

DRs tv-ikoner bliver europæisk standard

-
Foto: DR Design

Symbolerne for undertekster, synstolkning og tegnsprog udbredes nu til Europa.

På en konference, afholdt af organisationen bag det europæiske tv-samarbejde blandt public service tv-stationer (EBU), der vakte nogle små ikoner opsigt.

Det er de fire enkle symboler der hver dag på skærmen viser vej for seere med syns- eller hørehandicap.

Annonce:

Ikonerne blev skabt i et samarbejde med tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk og DR Design, og symboliserer hhv. undertekster, tegnsprog, oplæste undertekster og synstolkning.

Det særlige ved ikonerne er at de kan skrives med almindelige tegn.

På EBU-konferencen i Madrid holdt grafisk designer Niels Rinder, DR Design, et oplæg om ikonerne, og flere lande rundt omkring i Europa er igang med at implementere dem.

“Ikonerne blev taget godt imod i Danmark af både brugerne og interesseorganisationer, da de blev introduceret for nogle år siden, og nu vil EBU altså have dem rullet ud i hele Europa”, fortæller Niels Rinder, og fortsætter:

“Det kan godt blive stort det her. Og så er det skønt at DR kan dele på internationalt plan”.

Han håber at ikonerne kan være med til at understøtte public service-tankegangen og være til gavn for både danskere og snart også resten af Europa.

 

Annonce:
KILDEDR
Forrige artikel3A fra Marantz: Av-receivere, Atmos og Alexa
Næste artikelVores privatlivspolitik er blevet opdateret
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.