Forside * Featured

Koda vil forfølge muligt fusk med Tidals lyttertal

-

Tidal er endt i en sag om muligt fusk overfor de kunstnere der kan streames gennem tjenesten, og den sag vil Koda nu til bunds i.

Musiktjenesten Tidal beskyldes for at fuske med lyttertallene til fordel for de to amerikanske kunstnere Beyonce og Kanye West.

Annonce:

Lyttertal, der angiveligt er lækket fra streamingtjenesten, indikerer at der kan have været store uregelmæssigheder i udbetalingerne til de to, på baggrund af det der ligner stærkt opskruede lyttertal.

Læs om sagen her: TIDAL beskyldes for fusk med lyttertal

Koda, organisationen der varetager musikskaberes rettigheder i Danmark og Sverige, ser med stor alvor på oplysningerne om muligt fusk hos Tidal. Det skriver avisen Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen har streamingtjenesten registreret mere end 320 millioner falske afspilninger af sange fra Beyonces album ‘Lemonade’ og Kanye Wests album ‘The Life of Pablo’.

Det har medført at de to kunstneres pladeselskaber har fået flere penge end deres musikafspilninger berettigede til, og det er ifølge avisen sket på bekostning af andre kunstnere.

Både den danske og svenske rettighedsorganisation vil nu have sagen nærmere belyst, skriver Dagens Næringsliv.

“Der er ingen tvivl om, at det er en sag, vi ser på med stor alvor”, fortæller kommunikationschef Eva Hein fra Koda til Dagens Næringsliv og fortsætter:

“Er der foregået noget, som ikke er, som det skal være, og som har medført tab for vores medlemmer, vil vi gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vores medlemmer får, hvad de har krav på”.

Tidal har tidligere afvist overfor Dagens Næringsliv at have fusket med lyttertal på musiktjenesten.

Se også: Tidal er blevet politianmeldt i Norge

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.