Forside * Nyheder

Fuchsia kan blive Androids arvtager allerede om fem år

-

Har du overvejet, hvad der sker med Android, når der ikke er flere bogstaver i alfabetet?

Annonce:

Med den årlige opdatering af Android følger som regel, at navnet hopper et bogstav frem i bogstavrækken, og eftersom vi nu er nået til O og R er på vej, begynder enden af alfabetet at nærme sig.

Men måske når vi aldrig dertil. Måske bliver verdens absolut mest udbredte, mobile styresystem kørt i remise inden da. Allerede om fem år kan Android være på vej til at blive overhalet Fuchsia OS.

Sidstnævnte er et styresystem, der indtil videre har fungeret på eksperiment-niveauet i Google. Men nu skriver Bloomberg, at eksperimentalfasen ser ud til at være overstået, og at kilder i Google melder, at ledelsen gør klar til at sætte Fuchsia på et decideret roadmap.

Ifølge sidstnævnte skulle Fuchsia allerede begynde at dukke op i Googles egne smart devices, som f.eks. Home-højttalerne, om tre år. Og om fem år skulle systemet så begynde at dukke op i større enheder som smartphones, tablets og laptops.

At systemet lander på større enheder om fem år betyder naturligvis ikke nødvendigvis, at Android forsvinder samtidigt – der kan jo også være tale om en langsom overgang, hvis roadmap-rygterne overhovedet er sande.

På den anden side kan Google muligvis ønske at forlade Android-platformen lidt hurtigere end planlagt, nu hvor EU har vurderet, at Android indeholder elementer, der hindrer den fri konkurrence.

Men det har også tidligere været planen, at et sammensmeltet Android og Chrome OS skulle blive det dominerende styresystem for Google. Og Android lever foreløbigt ganske fint videre alligevel.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.