Forside Nyheder

Windows 95 kan nu downloades som app til Mac, Linux og…Windows

-

Nørder bruger ofte nostalgi til at demonstrere deres kunnen og hvad ny hardware kan levere.

Engang var det spillet Doom, der skulle installeres på alt fra kameraer over smarture og streamingbokse til Touch Bar på MacBook Pro.

Annonce:

Men idag har det gode, gamle Windows 95-styresystem overtaget den rolle og er blevet overført til smartur-platforme som Apple Watch og Android Wear samt til Xbox One.

Senest er Windows 95 blevet tilgængelig som en app, man kan downloade og køre på sin Mac- eller Linux-maskine…og naturligvis også på Windows. Den kan hentes på GitHub.

I følge The Verge kører det hele som det skal, lige fra WordPad over Minestryger til MS Paint. Det eneste, der ikke rigtig kører, er Internet Explorer, hvilket måske vil ærge visse webfolk, der gerne vil se, hvordan deres nykodede site ville have set ud for 20 år siden.

Det siger noget om, hvor meget tingene har udviklet sig siden midthalvfemserne, at Windows 95 i denne form kun bruger 200MB hukommelse og at hele app’en fylder 129MB.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.