Forside Emner Mobil

Her er Huawei Mate 20, Pro og X

-

Huawei ‘Mate 20’-serien byder bl.a. på god performance, godt batteri og fingeraftrykslæser i skærmen

Performance, batteri, kamera og sikkerhed. Det er nogle af nøgleordene for den nye Mate 20-serie, som Huawei lancerede på et event i dag i London.

Annonce:

Modellerne hedder Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro og Huawei Mate 20 X, og Pro-modellen er som den første i verden udstyret med 7 nm processorteknologi kombineret med kunstig intelligens (AI).

Foruden den kraftfulde processor, er Pro-modellen udstyret med Leica Triple Camera med Leicas Ultra Wide Angle Lens (vidvinkelobjektiv). Det nye flagskib kommer også med  fingeraftrykslæser direkte i skærmen, avanceret 3D ansigtsgenkendelse og både hurtig og trådløs opladning. Derudover understøtter smartphonen ”reverse charging”, som betyder, at den kan lade andre enheder op.

 

De nye Mate 20 modeller blev lanceret i London i dag. Recordere.dk deltog

 

Nyt hurtigere og mere energirigtigt chipset

Det nye chipset Kirin 980 i pro-modellen yder 75% bedre end forgængeren og er 58% mere energieffektiv. Det betyder bedre performance uden at det koster på batteritiden.

Kirin 980 er det første chipsæt med en Cortex-A76-kerneprocessorer, som er 76 procent mere kraftfuld end den forrige generation af kerneprocessorer. Chipsystemet indeholder også en Mali-G76 GPU og en Dual NPU (Neural Processing Unit). Den kunstige intelligens sørger for en høj GPUydeevne, der blandt andet forbedrer spilleoplevelsen på smartphonen. Samtidig øges Dual NPU’ens kapacitet via den kunstige intelligens.

Batteriet er på 4.200 mAh og det kan lades med hele 40W med Huawei Super Charge. Den oplader til 25% på 10 minutter og 70% på en halv time.

Huawei Mate 20 Pro har også trådløs opladning efter QI-standarden. Også her er huawei i top med 15W hurtig-opladning.

En meget nyttig funktion, er, at smartphonen kan bruges til at overføre strøm og oplade andre smartphones, der er kompatible med trådløs opladning. På den måde fungerer Mate 20 Pro også som en trådløs powerbank

 

.

Nyt Leica Triple Camera med ultra vidvinkelobjektiv

Huaweis samarbejde med kameraproducenten Leica føres videre med Huawei Mate 20-serien. Det nye Leica Triple Camera med ultra vidvinkelobjektiv har en brændvidde svarende til et professionelt kamera med en 16 mm linse, og som gør det muligt at tage billeder og filme i 21:9 bredformat.

Med det nye vidvinkelobjektiv kan du dermed nøjes med at træde et enkelt skridt tilbage for at få hele selskabet med på billedet, når du er ude og spise middag.

 

 

Det nye kamerasystem understøtter også makrofotografering, hvor brugeren kan gå så tæt på motivet som 2,5 cm fra linsen uden at miste skarphed i billedet. Kameraet indeholder desuden en række AI-hjælpefunktioner, såsom AI komposition, AI 4D autofokus og AI HDR, der er med til at forbedre billedkvaliteten.

Derudover rummer kamerasystemet også AI Cinema Mode, hvor brugeren kan indstille farverne, mætningen og lysforholdene på de videoklip, som optages på smartphonen. Der er en række forudindstillede effekter i AI Cinema Mode, såsom Vintage, Fresh, Suspense og Background Blur.

Derudover tillader den indbyggede kunstige intelligens, at brugeren kan isolere en person på billedet og sløre farverne omkring, så personen fremhæves.

 

 

 

Fingeraftryk i skærmen og ansigtsgenkendelse, der ser dig i mørke

Huawei Mate 20 Pro lanceres med fingeraftrykslæser direkte i skærmen. Du placerer blot fingeren på skærmens nederste tredjedel for at låse smartphonen op.

Funktionen frigiver skærmplads til hele fronten af smartphonen, der samtidig giver en god balance i hånden, når du låser den op.

 

 

Huawei Mate 20 Pro har ydermere en ny og forbedret ansigtsgenkendelse med 3D Face Unlock, der ved hjælp af infrarøde prikker genkender dit ansigt.

Funktionen benytter et ”3D Depth Sensing Camera” til præcist at identificere brugeren ved at projicere titusindvis af infrarøde prikker på brugerens ansigt for at kortlægge hans eller hendes særlige kendetegn. Det infrarøde lys betyder, at funktionen også virker i mørke.

3D Face Unlock-løsningen genkender brugeren inden for 600 millisekunder og tager ifølge Huawei kun fejl mindre end én ud af en million gange.

Mate 20 Pro fås i farverne sort, blå og twilight. Den blå model har en overflade med lidt struktur, som giver den et mat look, som er mere resistent over for fedtfingre.

 

 

Pris og tilgængelighed

Huawei Mate 20 Pro koster kr. 7.499,-

Lanceres landet over i butikker og hos alle teleforhandlere.

Priser på Mate 20 og Mate 20 X følger senere.

 

Se også

Test: Huawei Mate 20 Pro – En ny Android-konge er født

Galleri: Huawei Mate 20 Pro – Se hvordan kameraet klarer sig

 

Et af de etuier der fås til Huawei Mate 20 Pro

 

Galleri

 

Specifikationer

ModelMate 20 Pro
Display6.39'' AMOLED, 2K+ 3120*1440 pixels, 538 PPI
CPUKirin 980
Octa-core
2*2.6GHz+2*1.92GHz+4*1.8GHz
Memory6+128GB
External Memory SupportNano-SD card
  CameraFront Camera: 24MP, F2.0 Aperture
Rear Camera: Tri-lens, Leica, 40MP+20MP+8MP, F1.8+F2.2+F2.4
Battery4200 mAh (typical value)
  Wireless ChargeSuper Charge 2.0, 5V/2A, 9V/2A, 10V/4A MAX
15W super wireless charger
Wireless Reverse ChargeYes
In-screen FingerprintYes
OSAndriod 9.0+EMUI9.0
MaterialGlass Body
ColorBlack, Midnight Blue, Twilight
Dimensions157.8mm*72.3mm*8.6mm
Weight189g
NFCYes
Card TypeDual Nano SIM Slot
Water and Dust ResistanceIP68
USBType-C, USB 3.1
Wi-Fi802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G/5G
Sound EffectDolby Atmos
AI extended 3D Face IDYes

 

Se også

Galleri: Huawei Mate 20 Pro – Se hvordan kameraet klarer sig

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.