Forside * Featured

Test: Huawei Mate 20 Pro – En ny Android-konge er født

-
Huawei Mate 20 Pro (foto: recordere.dk)

Den 16. Oktober lancerede Huawei deres nye topmodel Huawei Mate 20 Pro, der løfter Android flagskibene til et nyt niveau når det gælder kamera, batteri og trådløs opladning. Vi har testet den nye telefon fra Huawei.

På en stor event i London lancerede Huawei deres nye Mate 20 familie. Den mest ventede var Huawei Mate 20 Pro som vi har testet.

Huawei Mate 20 Pro er blandt de første Android mobile med Android 9.0 Pie, og den første med Huawei’s EMUI 9 brugerflade.

Annonce:

 

Indholdet i kassen udover telefonen

 

Udpakning og installation

Huawei Mate 20 Pro kommer i en stor æske, der udover telefonen indeholder en 40W SuperCharge oplader, et USB-A til USB-C kabel, et sæt earphones og en USB-C til minijack adapter.

Telefonen ligner et mix af det bedste fra iPhone X og Samsung Galaxy S9+ serien, hvor du har en lækker buet OLED skærm, der har et hak i toppen, der udover kamera har ansigtsgenkendelse ala FaceID fra Apple.

På højre side sider der volume og tænd/sluk knap, der også kan bruges til at aktivere kamera eller andre valgfrie funktioner. I skærmen har Huawei skjult en fingeraftrykslæser, der i en lille men velfungerende zone kan aflæse dit fingeraftryk.

På bagsiden finder man hele tre kameraer, der er lavet i samarbejde med Leica, ligesom der er en LED flash.

Telefonen vi testede var i farven Midnight Blue, der har den særlige egenskab på Huawei Mate 20 Pro, at den er behandlet på en måde der gør bagsiden rillet, så den ikke så let glider ud af hånden, ligesom bagsiden ikke er så modtagelig for fedtede fingre, som de andre farver.

Det er klart en fordel som gør Midnight Blue til det smarte valg, med mindre man selv køber et etui til telefonen. Men ellers kan Huawei Mate 20 Pro også købes i sort og Twilight farver.

Installationen af Huawei Mate 20 Pro er hurtigt og let. Du kan genskabe fra en anden Android telefon, eller overføre indstillinger fra en tidligere Huawei telefon. Og så er du ellers godt igang.

 

Huawei Mate 20 Pro scorer højt med sin Kirin 980.

 

Ydelse

Huawei Mate 20 Pro kommer med Huawei’s egen Kirin 980 chipset, der har en ARM Cortex-A76 kerne, og som ifølge Huawei yder op til 76% bedre end sin forgænger. Oven i det er den meget mere energieffektiv. Det skyldes især den nye 7nm teknologi som er brugt i Kirin 980.

Huawei Mate 20 Pro kommer med 6GB RAM og 128GB lagerplads. Du kan udvide lagerpladsen med yderligere 128GB plads ved at bruge en af de to SIM pladser til et Nano SD-kort.

Vi har testet Huawei Mate 20 Pro med Geekbench 4, der giver den en score på 3.336 på Single-Core og 9.805 på Multi-Core. På AnTuTu scorer den 264.429.

Huawei har mulighed for at køre i en “turbo-mode” de kalder performance mode. Den koster på batteritiden, så derfor var den slået fra som standard.

Men tester man Huawei Mate 20 Pro med Performance mode slået til, så giver den 3.377 på Single-Core og 10.023 på Multi-Core. Vi har dog kørt hele vores test uden performance-mode slået til, og alt hvad vi skriver er baseret på dette.

 

Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

 

Det lægger Huawei Mate 20 Pro i top når det gælder Android telefoner, hvor den er foran både Samsung Galaxy Note 9 og Samsung Galaxy S9+.

I alt hvad vi har kastet efter telefonen af spil, film og browser, har kørt helt uden hakken, og brugeroplevelsen når det gælder ydelse er klart accepteret.

Opstart af apps sker også lynhurtigt, så man kommer ikke til at vente på kameraet når det startes op.

 

Hvordan virker den som telefon

Huawei Mate 20 Pro har dual-SIM, og ligesom P20 Pro har den dual-VoLTE support, så du kan have rigtigt god opkaldslyd uanset om du bruger SIM kort 1 eller 2. Der begge kan være aktive når det gælder opkald (Læser i med Apple?)

Huawei Mate 20 Pro understøtter også alle de vigtigt trådløse protokoller på WiFi, 802.11 a/b/g/n/ac, ligesom den understøtter både LTE 4/5G.

Du får også Bluetooth 5 og NFC, og så har Huawei Mate 20 Pro support for Miracast, der gør at du kan streame billeder og video direkte til andre enheder, der understøtter Miracast.

De indbyggede højttalere giver en rigtigt god lyd når du laver konferencekald, og det samme gælder mikrofonen til telefonen. Modtager hører dig rigtigt godt både via almindelige og VoLTE opkald.

 

Den indbyggede fingeraftrykslæser i skærmen er hurtig. Det er 3D ansigtsgenkendelse også.

 

Skærmen og mange måder at låse op på

Skærmen på Huawei Mate 20 Pro er på 6,39 tommer, og er AMOLED, der kører 3.120 x 1.440 pixels i opløsning med 538 PPI.

Skærmen står rigtigt klart, og den har rigeligt med lysstyrke til at kunne ses i direkte sollys. Skærmen har også en fiks funktion, hvor den selv kan indstille opløsningen og dermed sparer energi. Indstillingen er slået til som standard, men kan slåes fra, så du selv kan vælge hvad opløsning du ønsker at køre med. (WQHD+, FHD+ og HD+).

I indstillinger kan du vælge “allways-on”, og så får du ligesom på Samsung Galaxy familien hele tiden vist klokken, og information og notifikationer. Det har dog en omkostning på batteriforbrug.

Midt i bunden af skærmen har Huawei indbygget en zone med fingeraftrykslæser, der fungerer rigtigt godt. Og ønsker du at bruge fingeraftryk til at låse din telefon op med fingeren, så virker den ualmindeligt hurtigt og træfsikker.

Skærmen har fået det efterhånden accepterede hak i toppen, hvor du har selfie-kamera og 3D Face Unlock, der ved hjælp af infrarøde prikker genkender dit ansigt

Huawei Mate 20 Pro har ydermere en ny og forbedret ansigtsgenkendelse med 3D Face Unlock, der ved hjælp af infrarøde prikker genkender dit ansigt.

Det infrarøde lys betyder, at funktionen også virker i mørke. Og vi har testet det i mørke, og de er imponerende hvor godt det virker, selv med solbriller kunne 3D Face Unlock genkende mig. Ifølge Huawei, skulle 3D Face Unlock kun tage fejl mindre end én ud af en million gange.

 

15W trådløs opladning på Huawei Mate 20 Pro

 

Kæmpe batteri og dobbelt op på trådløs opladning

Huawei har sat et 4.200 mAh batteri i Mate 20 Pro, og det giver rigeligt med batteritid til at du uden problemer kan køre hele dagen. Vi har brugt telefonen tungt over flere dage, og på intet tidspunkt havde vi under 30%

 

 

Sammen med telefonen får du en 40W SuperCharge oplader, der via USB-C leverer op til 10V/4A, og på den måde kan få telefonen fra 0 – 25% på 10-12 minutter, og helt op til 70% på 30 minutter.

Som den første Huawei telefon har Mate 20 Pro fået trådløs opladning, der understøtter QI-standarden, men også der har Huawei løftet barren for hvad man kan forvente af trådløs opladning. Den lader op med hele 15W, som er dobbelt så meget som iPhone kan tilbyde deres kunder.

 

 

Og så har Huawei en super fræk detalje de kalder “Reverse charging”, hvor du kan bruge din Huawei Mate 20 Pro som trådløs oplader for andre QI-understøttede telefoner.

Så du kan blive festens populære midtpunt, når du kan give strømhungrende selfie-trængende smartphone ejere strøm uden kabel.

Det vil også kunne bruges til opladning af f.eks. smart-ure, øretelefoner etc., hvis de understøtter QI-standarden.

Jeg har testet det med en iPhone XS Max, og kan bekræfte det virker fortræffeligt. Vær dog OBS på at en opladning kan koste ret meget på egen batteri niveau.

 

 

Det bedste mobilkamera lige nu

Jeg elskede kameraet i Huawei P20 Pro, og min kærlighed til kameraet (eller kameraerne) i Huawei Mate 20 Pro er ikke blevet mindre.

Huawei’s Tri-lens kamera understøtter 40MP vidvinkel, 20MP ultra vidvinkel og 8MP telefoto, og er udviklet i samarbejde med Leica. Udfra hvad objektiv har du 0,6x (wide), 1x, 3x eller 5x (digitalt) zoom. De forskellige objektiver understøtter forskellige lysstyrke (F1.8+F2.2+F2.4).

 

[caption id="attachment_86447" align="aligncenter" width="1200"] Huawei Mate 20 Pro[/caption]

[caption id="attachment_86446" align="aligncenter" width="1200"] iPhone XS[/caption]

 

Jeg er helt vild med Huaweis ultra vidvinkel, der gør du kan stå ganske tæt på et – eller flere objekter og så stadig få det hele med i billedet.

Ovenfor ser du til venstre et billede taget med Huawei Mate 20 Pro, og til højre det samme taget med iPhone XS Max. Med Huawei kunne jeg få hele flyet med fra samme placering.

Her har jeg så taget fire billeder fra samme placering med 0,6 – 1 – 3 og 5 gange zoom.

 

 

Huawei’s Tri-Lens kamera er i min vurdering det bedste kamera til en smartphone lige nu. Det tager super skarpe billeder under de fleste lysforhold.

 

Billede taget i en mørk bunker, hvor eneste lysindfald kommer fra revnen i midten af billedet.

 

Jeg har personligt selv en iPhone XS Max, og dens kamera føler jeg ikke når Huawei Mate 20 Pro i kvalitet, men billeder er for mange en personlig reference, så der skal nok være nogen som er uenig i den vurdering.

Dog forventer jeg en DXOMark score der beviser at Huawei med Mate 20 Pro slår sin nuværende topplacering fra P20 Pro af pinden.

 

 

Der er dog nogle ting som jeg ikke er så vild med. Først og fremmest er jeg ikke den store fan af Huawei’s AI funktion, men det kan gudskelov slås fra.

Men det sker med den omkostning af Macro foto ikke virker. En anden ting jeg heller ikke er så vild med er muligheden for at Huawei selv skifter objektiv. Dette kan gudskelov også slås fra.

 

 

En sidste ting jeg vil trygle Huawei om at lave om, er det faktum at ultra-wide ikke virker ved 40MP.

Det er fair nok, men hvis jeg nu har stillet min telefon til 40MP, og så vil tage et ultra-wide lige nu, så lad vær med at skriv at det ikke virker.

Skriv at i har sat opløsning ned, og lad mig tage billedet nu. Det er det der gør en smartphone til det bedste kamera. Du har det altid i lommen, og det skal bare virke når du vil tage billedet.

En sjov lille feature på Huawei Mate 20 Pro, er deres 3D Scanner funktion, hvor du kan sætte liv i f.eks. bamser og dukker, og bruge dem i et AR miljø. Men det er en tidskrævende proces, og jeg tror at når man har prøvet det et par gange, så bliver det ligesom de mange andre emojis / Armojies osv. lagt på hylden.

Du kan optage video på op til 4K og kan optage både H.264 og H.265. 4K video synes jeg ikke Huawei gør så godt, men deres 1080P/60 står snorlige.

Men det ændrer ikke ved min opfattelse, at du lige nu ikke får et bedre smartphone-kamera end det er sidder i Huawei Mate 20 Pro.

 

Forskellige indstillinger og apps på Huawei Mate 20 Pro.

 

Software

Huawei er som tidligere skrevet blandt de første med Android 9 Pie, og det jeg har haft en super stabil oplevelse med både styresystem og Huawei’s eget EMUI 9, der ligger på telefonen.

EMUI er stadig stærkt inspireret af iOS, og det er super ærgerligt fordi der faktisk er masser af lækker af inspiration at hente i Googles egen Android 9 oplevelse.

Faktisk ville jeg elske hvis jeg kunne få Mate 20 Pro med Android 9 Pie uden anden brugerflade på. Når det er sagt, så synes jeg faktisk at EMUI 9 giver en god Android oplevelse.

Huawei har stadig Swiftkey som deres standard tastatur, og det funker bare perfekt. Med direkte support for smileys og animerede GIF’er er det også mit foretrukne tastatur på iOS.

 

Huawei Mate 20 Pro er den nye Android konge.

 

Konklusion

Huawei Mate 20 Pro er den bedste Android telefon du kan købe lige nu. Dette skyldes kombinationen af god ydelse og et sindssygt godt kamera.

Derved har Huawei sparket sin egen P20 Pro af tronen, og sidder dermed stadig solidt på Android tronen som ukronet konge af Android telefoner.

Android 9 og EMUI 9 giver en hurtig og god Android oplevelse, og det er kun små software fejl/mangler, der trækker ned i anmeldelsen.

Huawei er for længst drejet ud i overhalingsbanen, og skal nu se sig tilbage for at få øje på Samsung og Sony. Og lige foran dem ligger Apple, og hvis de fortsætter med at løfte barren med samme hastighed ved hver lancering, så går der ikke langt tid før Huawei ligger alene i spidsen.

Prisen er røget et nøk op. Du skal slippe 7.499,- ved lanceringen, men det er stadig meget billigere end f.eks. iPhone XS. Og kender jeg Huawei godt, så kommer der nok kampagner inden julen med en endnu mere attraktiv pris. Allerede nu kan du registrere at du vil købe Huawei Mate 20 Pro, og få en 15W trådløs oplader med.

Recordere.dk tildeler Huawei Mate 20 Pro en meget høj karakter 9.2/10, og det gør at vi uden at blinke med øjnene kan give Huawei Mate 20 Pro en “Top anbefaling” som noget af det bedste du kan købe inden for Smartphones lige nu.

 

Pris og tilgængelighed

Huawei Mate 20 Pro koster kr. 7.499,-

Lander i butikkerne i begyndelsen af november.

 

Specifikationer

ModelMate 20 Pro
Display6.39'' AMOLED, 2K+ 3120*1440 pixels, 538 PPI
CPUKirin 980
Octa-core
2*2.6GHz+2*1.92GHz+4*1.8GHz
Memory6+128GB
External Memory SupportNano-SD card
  CameraFront Camera: 24MP, F2.0 Aperture
Rear Camera: Tri-lens, Leica, 40MP+20MP+8MP, F1.8+F2.2+F2.4
Battery4200 mAh (typical value)
  Wireless ChargeSuper Charge 2.0, 5V/2A, 9V/2A, 10V/4A MAX
15W super wireless charger
Wireless Reverse ChargeYes
In-screen FingerprintYes
OSAndriod 9.0+EMUI9.0
MaterialGlass Body
ColorBlack, Midnight Blue, Twilight
Dimensions157.8mm*72.3mm*8.6mm
Weight189g
NFCYes
Card TypeDual Nano SIM Slot
Water and Dust ResistanceIP68
USBType-C, USB 3.1
Wi-Fi802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G/5G
Sound EffectDolby Atmos
AI extended 3D Face IDYes

 

Huawei Mate 20 Pro
Design
Ydelse
Skærm
Kamera
Batteritid
Samtalekvalitet
Pris
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Bedste kamera på en smartphone
Kæmpe batteri
Lynhurtig opladning
Reverse charging
Minus
Små fejl / mangler i kamerasoftware
4.6
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.