Forside Nyheder

DRTV øger kvaliteten med højere bitrater og 1080p

-

DR har hævet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV på arkiv. Senere følger live tv.

DRTV er begyndt at streame i op til 1080p, og har hævet bitraten på on demand indholdet (arkivet).

Annonce:

“Indenfor den sidste måned har vi øget bitraten på on-demand indhold, så den nu går op til 4,5 Mb/s.”, fortæller Mikkel Müller, underdirektør samt chef i DR Teknologi, til FlatpanelsDK.

 

Live TV forbedres senere

Det er også planen at øge kvaliteten på live tv-streaming via DRTV. Det er dog ikke noget DR forventer at nå i år.

“Vi kigger på at gøre det samme (hæve bitraten, red.) på live-streaming, men jeg forventer, at det tidligst bliver i foråret”, forsætter Mikkel Müller.

Tidligere streamede DRTV med op til 3 Mbit/s. Nu er det op til 4,5 Mbit/s.

 

Nu også med 1080p

Udover at hæve bitraterne er der nu også mulighed for at streame i 1080p kvalitet, mod tidligere 720p.

“Den anden ændring er, at vi også er begyndt at lægge on-demand indhold ud i 1080p opløsning. Der er cirka 100 stykker indhold, som ligger tilgængeligt i 1080p på nuværende tidspunkt”, fortæller Mikkel Müller.

Eksempler på udsendelser der nu kan streames i 1080p er Doggystyle , ‘Simons Superkræfter: Tankens Kraft’ samt ‘De skadede patienter og Hunkøn (3:6)’.

“Hvad angår det indhold, vi selv producerer, så er vi ved at opgradere på tekniksiden og workflow, så vi også kan tilbyde dette i den højere kvalitet. På sigt forventer jeg, at det meste streamet indhold vil være i 1080p. Nyhedssiden vil indtil videre være en undtagelse, blandt andet fordi råmaterialet, herunder interviews og arkivmateriale, er i blandet og ofte lavere opløsning”, slutter Mikkel Müller overfor FlatpanelsDK.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.