Forside * Nyheder

Royole lancerer en foldbar telefon før de store spillere

-

Hvad der før var en trend, ser nu ud til at være et kapløb.

Men det blev hverken Samsung, LG eller Huawei, der først viste en smartphone frem med foldbar skærm, der kan købes af almindelige forbrugere.

Det blev i stedet den noget mindre kendte, amerikanske producent Royole, hvis FlexPai-phablet blev demonstreret for en lille gruppe specielt inviterede journalister i San Francisco. Det skete kun et par dage før Samsungs udviklerkonference blev skudt igang, hvor det forventes at tech-giganten kommer til at fortælle mere om deres planer med de foldbare skærme.

Annonce:

FlexPai er i dens udfoldede tilstand en tablet med en skærm på 7,8 tommer. Men den kan så foldes sammen på midten, så den i stedet minder om en lille bog. Pointen med den ser ud til at være, at du har en telefon, der ikke er alt for akavet at have i lommen og som kan holdes op til øret under telefonopkald, men som også kan foldes ud til en tablet.

 

Opløsningen ofres

Opløsningen på AMOLED-skærmen er 1920 x 1440 i udfoldet tilstand, hvilket er i underkanten af, hvad der forventes af tablets i vore dage, men der er naturligvis også tale om første generation af en helt ny teknologi.

FlexPai har ikke været særligt præcis med sine udmeldinger, men der sidder en Qualcomm Snapdragon 8-serie processor med otte kerner og en hastighed på 2,8GHz i FlexPai. Sammen med enten 6GB eller 8GB RAM driver den Royoles egen version af Android 9. Basis-modellen fås med 128GB lagerplads, men dette kan fordobles sammen med de to ekstra gigabyte RAM for en højere pris. Lagerpladsen kan også udvides med microSD.

 

 

Der sidder et batteri på 3.800 mAh i FlexPai, og Royole har heller ikke holdt sig tilbage for at inkludere et dobbeltkamera, bestående af et 20MP telefoto-kamera og et 16MP vidvinkel-kamera, en kombination, der bliver mere og mere udbredt. Der er dog kun dette dobbeltkamera ombord, fordi det kan bruges som selfie-kamera i den udfoldede tilstand og udadvendt kamera i den sammenfoldede tilstand.

FlexPai formentlig den første af sin art, der rent faktisk kommer ud til forbrugerne. Royole har tænkt sig at sende den på gaden i en forbrugerversion i Kina til december, hvor en udviklerversion også vil blive tilgængelig i USA. I følge The Verge, der var med til den ovennævnte demonstration, er der dog stadig tale om et produkt, hvor softwaren hakker og er langsom, og hvor apps konstant blev åbnet ved et uheld.

 

En dyr folde-phablet

Man skal formentlig se FlexPai som en meget tidlig version af, hvad der er på vej fra både store og små producenter. De foldbare skærme har eksisteret i årevis, men udfordringen har tilsyneladende været at få dem til ikke bare at være foldbare – men også holdbare. Royole siger dog, at deres displays i tests har vist sig at holde til over 200.000 foldninger uden at gå i stykker.

Det er naturligvis ekstremt tvivlsomt om et produkt som Royole FlexPai nogensinde rammer danske butikshylder, men hvis du skal til Kina eller USA efter december måned, kan du tage, hvad der formentlig er verdens første foldelige smartphone med hjem. Men den er ikke billig. Den starter ved 1.300 dollar, som er omkring 8.300 kroner, før danske afgifter kommer oven i. Modellen med 256GB lagerplads og 8GB RAM koster omkring en tusse mere.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.