Forside * Nyheder

Samsungs GALAXY S10 kan have seks kameraer og 5G ombord

-
Sådan forestiller konceptdesigeren Ben Geskin sig, at GALAXY S10 kunne komme til at se ud. Fingeraftrykslæseren i skærmen er der dog ikke gået rygter om endnu.

Er der ved at gå inflation i antallet af smartphone-kameraer?

Det kunne godt se sådan ud, hvis man skal stole på et nyt rygte om Samsungs kommende flagskib, GALAXY S10. Og dog.

Annonce:

Smartphonen, der forventes annonceret i forbindelse med en Unpacked-event i slutningen af februar, kan komme i en version, der har seks kameraer ombord. Men før du tager dig til hovedet, er det værd at huske på, at Samsung allerede har lanceret en smartphone med fem kameraer.

Det er mellemklasse-telefonen A9, der har fire kameraer bagpå og et enkelt foran. S10 skulle ganske enkelt have en lignende opsætning bagpå, og så to kameraer på fronten i stedet for et. Rygtet kommer ikke fra ukurante websites, men derimod fra Wall Street Journal, der har talt med flere kilder med kendskab til sagen.

Hvis opsætningen bliver ligesom på A9, er der tale om en opsætning, der minder om den Huawei bruger på deres Pro-modeller, hvor der er et almindeligt kamera plus to yderligere kameraer, der kan hjælpe med optisk zoom og ’portrait’-billeder. Det fjerde kamera i Samsung-opsætningen er så en dybdesensor, der hjælper de andre kameraer med at lave endnu bedre billeder og samler data ind til AR.

Hvad det ekstra kamera skal kunne på fronten, melder historien ikke noget om, men andre producenter bruger to kameraer til dels at skabe mere avancerede selfies, og så vil en ekstra sensor formentlig kunne skabe bedre dybdedata. Det sidste kan bruges til blandt andet at forbedre ansigtsgenkendelse, men også skabe endnu bedre 3D-emojier.

Klar til 5G

De seks kameraer skulle komme ombord i en særlig udgave af S1, der lige nu har det meget sigende kodenavn ’Beyond X’. Den skulle være lidt af en kraftkarl med 6,7 tommers skærm. De andre S10-modeller skulle ligge mellem 5,8 og 6,4 tommers skærme og have fra tre til fem kameraer, altså fra almindelige selfie+dobbeltkamera-opsætninger til A9-agtige konfigurationer.

Fælles for alle disse smartphones skulle dog være, at de kan komme i versioner, der er klar til 5G. Præcis, hvilke versioner og på hvilke netværk, det kommer til at blive tilfældet, er der naturligvis ingen, der ved noget om endnu, men det er sigende, at Samsung ligesom flere andre smartphone-producenter melder sig klar til 5G. Netop 5G var også et af hovedemnerne ved Samsung Developer Conference for et par uger siden.

Wall Street Journals kilder sig også, at flere af telefonerne understøtter ’reverse wireless charging’, altså har mulighed for at agere ladeplade for andre telefoner, der kan lades op trådløst, ligesom Huaweis Mate 20 Pro.

Endelig går en del af rygterne på, at Samsung overgiver sig til kamerahakket i 2019 – muligvis med et cirkulært hul til kameraet – eller kameraerne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.