Forside Nyheder

Lenovos nye smartphone-flagskib viser os fremtiden

-

Lenovo er måske nok mest kendt for deres laptops i Danmark, men i østen er deres smartphones ganske populære.

Det gælder især i hjemlandet Kina, hvor firmaet netop har vist en ny model frem, der peger frem mod, hvad vi kan forvente af vores smartphones i 2019.

Annonce:

Der er tale om en smartphone af ’slider’-typen, der har fået lidt af en renæssance. Formfaktoren, hvor en del af telefonen kan skubbes op, var populær i 90’erne og i starten af 2000’erne, hvor mekanismen som oftest blev brugt til at skjule og frembringe tastaturet.

Men når dette design har fået en genkomst, er det fordi smartphone-producenterne ad den vej kan løse et af problemerne ved at køre skærmen helt ud til kanten af telefonens krop, nemlig placeringen af selfie-kameraet.

Ligesom Oppo har Lenovo lavet en model, hvor hele telefonens ryg kan skydes opad, så selfie-kameraet dukker op og derfor ikke længere behøver være bygget ind i fronten. Den afslørede de allerede i sidste måned under navnet Z5 Pro. Men trods ’Pro’-navnet havde denne model nogle temmelig middelmådige specifikationer, primært fordi den – igen, trods navnet – skulle ramme mellemklassen, rent prismæssigt.

Nu har Lenovo imidlertid taget tyren ved hornene og har lavet en udgave af Z5 Pro, der virkelig fortjener sit tilnavn. Den hedder Z5 Pro GT og den er modsat lillebroderen lidt af et kraftværk. Og på den måde peger den i retning af, hvad der er i vente for 2019s smartphones, også selv om Z5 Pro GT foreløbig kun er lanceret til det kinesiske marked.

Hele 12GB RAM

Ud over skydemekanismen til selfie-kameraet er Z5 Pro GT den næste i rækken af smartphones, der kommer med Qualcomms nyeste Snapdragon 855-processor ombord. Den første er det kommende OnePlus-flagskib, der også forventes at have 5G ombord. Det har Z5 Pro GT dog ikke.

Men det er også det eneste punkt, hvor Z5 GT Pro ikke er 2019-agtig. Den har f.eks. mere RAM end langt de fleste smartphones, den har nemlig hele 12GB ombord, og kan fås med 512GB lagerplads. Skærmen huser et 6.39 tommers AMOLED-panel med en opløsning på 2340×1080 pixels.

Der er fire kameraer ombord, et kombineret 16MP + 24MP kamera bagpå og det opskubbelige selfie-kamera er på 16MP, der dog er flankeret af et 8MP infrarødt kamera til at hjælpe med bl.a. ansigtsgenkendelse. Den har naturligvis dual-sim, NFC og følger trenden med at kræve en dongle, hvis du vil sætte hovedtelefoner med minijack-stik til.

Det eneste sted, hvor Lenovo-flagskibet muligvis halter lidt i forhold til 2019-standarder, er batteriet. Det er på 3350 mAh, hvilket er nogenlunde standard for 2018, men måske lige i underkanten, den store skærm taget i betragtning. Skal du en tur til Kina kan du erhverve dig Z5 GT Pro derovre fra omkring 2600 kroner, og den kommer i butikkerne 15. januar.

Men for de fleste af os handler det nok mere om at vente til de samme specifikationer begynder at dukke op på vores breddegrader.

 

Annonce:
Forrige artikelStrive klar på Apple TV
Næste artikelForbes: Vi snød Androids ansigtsgenkendelse, men ikke iPhones
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.