Forside Produkter Mobil

Her er Xiaomis bud på en foldbar smartphone

-

2019 kommer formentlig til at stå i det foldbare displays tegn.

Men mens vi venter på foldbare smartphone-nyheder fra bl.a. Samsung, LG og Motorola, der allerede er blevet teaset (samt mindre kendte navne), har Xiaomi fremvist deres bud på en fleksibel smartphone.

Annonce:

Og den ligner ikke de andre.

Hvor Samsung har valgt et slags lommebogs-format og Motorola efter sigende er på vej med en klaptelefon med bøjeligt display, har Xiaomi valgt at gå en helt tredje vej. I Xiaomis vision for foldbare telefoner er der to foldekanter og ikke bare en enkelt.

I tablet-formatet er der tale om en større enhed, der dog stadig kan holdes med en enkelt hånd, altså en slags iPad mini-størrelse. Men den kan så vendes om på den brede led og derefter kan begge de yderste dele af tablet’en foldes om bag enheden, og dermed få den ned i smartphone-størrelse.

Konceptet er blevet vist frem i ovenstående video, der er blevet lagt ud af Xiaomi på det kinesiske sociale media Weibo. På videoen demonstrerer Xiaomis medstifter og topchef, Lin Bin, hvordan det virker. Der skulle dog være tale om en prototype.

Blev først set for tre uger siden

Lin Bin-videoen kommer oven i en noget mere uofficiel video, der blev lækket lige efter årsskiftet af mesterlækkeren Evan Blass. Han kunne dog ikke bekræfte, at videoen var autentisk og rent faktisk viste et Xiaomi-produkt. Men det er altså blevet bekræftet nu.

 

Til trods for bekræftelsen bliver oplysningerne om enheden ikke ligefrem kastet i grams. Det er også ret usandsynligt, at vi får prototypen at se som et egentlig produkt, når f.eks. Samsung viser deres bøjelige telefon frem senere i februar, eller under den lige derefter følgende Mobile World Congress-messe.

Xiaomi har det dog med at gå sine egne veje, så man kan aldrig vide. Det er også værd at lægge mærke til den fuldkomne kantløshed, der præger enheden. Xiaomi var blandt pionererne, når det gælder skærm til kanten, så de har et vis forspring her.

Det er ikke så længe siden, danskerne måtte kigge langt efter Xiaomi-telefonerne, men nu er visse modeller fra deres sortiment også tilgængelig i Danmark. Det er derfor værd at holde øje med, om denne prototype bliver til mere end blot en demonstration udført af topchefen.

Annonce:
Forrige artikelPhilips lancerer et TV med design af Georg Jensen
Næste artikelTeleselskabet 3 fik 19.000 nye kunder i 4. kvartal 2018
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.