Forside Nyheder

Medie: Apple holder fast i Lightning på 2019-iPhones og ny iPad mini

-
Foto: Frankieleon/Creative Commons

Det bliver ikke i 2019, at Apple helt og holdent går over til USB-C.

Det ser ellers ud til at Apple endelig er på vej til at gøre som alle andre teknologiproducenter og bruge USB-C som det primære interface-stik, selv på deres kerneprodukter såsom iPhone og iPad.

Annonce:

USB-C har været en del af Apples produkter lige siden det nye MacBook-design blev lanceret i 2015, og den seneste version af iPad Pro benytter sig også af USB-C i stedet for Apples Lightning-stik, der ellers har været standarden i mange år.

Der har samtidig gået rygter i flere år om at Apple vil droppe Lightning-stikket på iPhone og almindelige iPads ud med USB-C. Og det er stadig muligt, at det bliver konsekvensen på et tidspunkt. Men skal man stole på informationer fra det asiatiske produktionsmiljø, bliver det ikke i år.

Det japanske Apple-nyhedssite Macotakara har gode kontakter hos de forskellige fabrikanter i Asien, og naturligt nok primært i Japan. Deres kilder har fortat sidens journalister, at der stadig vil være Lightning-stik at finde på 2019-udgaverne af iPhone og iPad.

Macotakaras kilder mener også at vide, at der ikke sker nogle ændringer med iPhone-opladeren som vi kender den i år. Det vil stadig være den lille, lettere kubeformede 5W-oplader, der følger med i æsken, når man køber en 2019-iPhone.

Bulletinerne, som Macotakara har opsnappet, siger også at iPad kommer til at benytte sig af Lightning i 2019. Dette er især baseret på en række informationer om en kommende iPad mini, som siden har indhentet.

Ny iPad mini på vej

Rygterne om at der er en ny iPad mini på vej, lyder også fra andre kanter, men Macotakaras kilder er lidt mere detaljerede end hvad vi foreløbig har hørt. Ifølge disse kilder kommer der ikke de store ændringer i selve iPad minis design. Der bliver altså næppe noget med skærm til kanten som på iPad Pro.

Opgraderingen sker angiveligt udelukkende på indersiden, hvor iPad mini i 2019-udgaven vil have en A10 Fusion eller A10X Fusion-chipset ombord, hvilket bringer den op på niveau med de øvrige iPads i sortimentet lige nu.

Der er gode chancer for at den nye iPad mini kommer til at hedde iPad mini 5, og at Lightning-stikket bliver hængende lidt endnu betyder ifølge Macotakaras kilder, at der også stadig er et minijack-stik ombord til hovedtelefoner. Det droppede Apple ellers på iPad Pro, da de gik over til USB-C.

En opdatering af iPad mini er hårdt tiltrængt. Til september er det fire år siden, iPad mini 4 udkom, og der er ikke sket noget med den mindste iPad siden. Det gælder også i forhold til det prisfald, der har været på den almindelige iPad med 9.7-tommers skærm, til trods for at hardwaren er blevet hurtigere og bedre.

Det betyder, at Apple lige nu er i den groteske situation, at de sælger en iPad mini med den samme CPU-kapacitet som en iPhone 6 til en pris, der er 600 kroner dyrere end en 2018-iPad med større skærm og Apples seneste chipset, A10 Fusion.

Annonce:
Forrige artikelApple Airpods 2 får flere forbedringer og ny farve (rygte)
Næste artikelGAME OVER: NEEO stopper med at sælge fjernbetjeninger
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.