Forside Produkter Connected Home

Nu begynder tolken i Google Assistant at virke

-

Googles tolk tager form, men den er endnu ikke helt klar på dansk.

Flere engelske medier har opdaget af Googles nye tolk i Assistant er begyndt at virke, og Google har nu lavet vejledninger til hvordan den bruges.

Annonce:

Muligheden for at oversætte mundtligt mellem to sprog var noget Google annoncerede på CES-udstillingen som en ny funktion i deres Assistant, en nyhed som ville dukke op indenfor få uger.

Nu er tolken i Google Assistant begyndt at dukke op. Det er dog ikke noget der virker fuldt ud på de danske Google-produkter endnu.

I den danske vejledning står at det kun virker hvis Home-produkterne er sat til engelsk, fransk, italiensk, japansk, spansk eller tysk.

Jeg tjekkede via en Google Home Mini der stod til dansk, og ganske rigtigt det virkede ikke. Men Assistant kan to sprog samtidig, så satte den om til engelsk som hovedsprog og dansk som sprog nr. 2.

Så kan man nemlig fortsat tale på dansk til Google Assistant, men samtidig begynder nogle af oversætter-funktionerne at virke.

Nu kan jeg f.eks. sige ‘Ok, Google – Aktivér tolketilstand’ og så spørges hvilket sprog der ønskes oversat til. Her kan jeg vælge f.eks. engelsk eller hollandsk, og når jeg siger noget på dansk så oversættes det til valgte sprog. Tysk kunne den dog ikke klare mundtligt endnu.

Bemærk at mens tolketilstanden er aktiv skal man ikke sige ‘ok, Google’ først. Man siger bare noget, i dette tilfælde på dansk, og så oversættes det til valgte sprog. Tolketilstanden forlades igen med kommandoen ‘Stop’.

Har I opdaget flere ting Google-tolken kan klare til/fra dansk så skriv en kommentar til artiklen her.

 

Hvilke enheder

Enheder, du kan begynde at bruge tolken i:

– Alle Google Home-højttalere
– Nogle højttalere med indbygget Google Assistent
– Alle smartskærme

 

Oversæt en samtale

– Sig “Ok Google”.
– Sig en kommando, f.eks.:
– Vær min italienske tolk.
– Hjælp mig med at tale spansk.
– Tolk fra polsk til hollandsk.
– Kinesisk tolk.
– Aktivér tolketilstand.

Hvis du ikke har valgt sprog, skal du vælge de sprog, du vil bruge.
Når du hører en lyd, kan du begynde at tale på et af dine sprog. Du behøver ikke at skifte mellem sprog, når du bruger tolketilstand.

På en smartskærm kan du både se og høre den oversatte samtale.

Du kan stoppe med at bruge tolketilstand ved at sige en kommando som f.eks.:

– Stop
– Afslut
– Afbryd

På en smartskærm kan du også stoppe tolketilstanden ved at stryge fra venstre til højre.

 

Sprog

Disse 27 sprog vil der kunne oversættes til/fra, altså når Google Assistant er færdig med at studere.

Tjekkisk, Dansk, Hollandsk, Engelsk, Finsk, Fransk, Tysk, Græsk, Hindi, Ungarsk, Indonesisk, Italiensk, Japansk, Koreansk, Mandarin, Polsk, Portugisisk, Rumænsk, Russisk, Slovakisk, Spansk, Svensk, Thailandsk, Tyrkisk, Ukrainsk og Vietnamesisk.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.